Ekl: „Megjósolhatatlan” – Király Gábor a Vidi–Köln párharcról

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 11:36
null
Király Gábor (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
Király Gábor szerint minden fehérvári büszke lehet a kölni első mérkőzésen aratott 2–1-es győzelemre, ezzel együtt a magyar válogatottsági rekorder óvatosságra int a labdarúgó Európa-konferencialiga playoffjának csütörtöki visszavágója előtt.

„Hittem abban, hogy a Vidi képes lehet meglepetést szerezni, ez be is igazolódott, de nem szabad elfelejteni, hogy lesz egy visszavágó is – figyelmeztet a molfehervarfc.hu-nak adott interjújában Király Gábor, aki az első és az utolsó Bundesliga-meccsét is a Köln ellen játszotta a Hertha színeiben. – A Köln mindenképpen tovább akar jutni, ezért minden erőt meg fognak mozgatni a német játékosok. Ne felejtsük el, hogy hazai pályán emberhátrányban is szinte végig nyomott a második félidőben a Köln, míg a Vidi nagyon hősiesen védekezett.”

Király „nemzetközi mércével is nagyon szépnek” nevezte Dárdai Palkó kölni győztes gólját, ám az idegenben megszerzett előny birtokában sem merne jósolni a továbbjutásra.

„A Vidi várja előnyből a visszavágót, de az előny minimális, főleg úgy, hogy nem számít már az idegenben lőtt több gól – fogalmazott a 108-szoros válogatott kapus. – Azt várom, hogy a német csapat fog támadólag fellépni, de nem fog fejvesztve támadni. Fehérvári szempontból fontos lenne, hogy minél tovább sikerüljön megőrizni a kaput a góltól, hiszen az idő a vendégeket fogja szorítani. Megjósolhatatlan, melyik csapat fog továbbjutni, ami biztos, hogy izgalmas találkozó vár a két csapatra, és természetesen a szurkolókra is.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Csütörtök, 19.00:
Mol Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik