Ekl: Kölnben már most Magyarországra figyelnek

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2022.08.05. 14:00
null
Az Újpest vendégszereplését is „átélő” kölni kabalafigura (Fotó: Polgár László)
Szögezzük le, nem szeretnénk elkiabálni semmit! Ugyanakkor az 1. FC Kölnnél, pontosabban a szurkolói körökben már most óriási az érdeklődés az Ekl-playoff küzdelmei iránt. Függetlenül attól, hogy a csapat Moldovában, vagy ami sokkal valószínűbb, Székesfehérváron játszik majd.

 

Ottani kapcsolatunkból kifolyólag sorra érkeznek a telefonok, hogy miként lehetséges például Düsseldorfból, a Köln–Bonn repülőtérről vagy Dortmundból eljutni a következő kupatalálkozó helyszínére. Bízunk benne, hogy az Magyarországon lesz.

Öt évvel ezelőtt felejthetetlen túrát szerveztek a kölniek Londonba (20-30 ezer drukker ruccant át a szigetországba), de Belgrád sem mindig lát olyan felvonulást, melyet akkor még a Peter Stöger által irányított csapat fellépése „generált” a Rajko Mitics-stadionban.

A 2017–2018-as kiírásban Köln első számú labdarúgócsapata 25 év után jutott ki a nemzetközi kupaporondra (amit egy sláger által is megénekeltek), igaz, akkor az idény végén az 1. FC Köln kiesett a Bundesligából. A mostani sem a legideálisabb, hiszen a hírek szerint a klub kénytelen a büdzsét visszafogni, miközben a csapat megpróbál helytállni Európában. A Német Kupából már kiesett, szóval egy kupasorozattal már nyár közepén meggyűlt a bajuk a kölnieknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik