Ekl: Csak akkor fog Eb-szereplő játékos pályára lépni, ha elengedhetetlen – Szabics

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 16:41
A Mol Fehérvár FC csütörtök este az örmény Ararat Jerevánt fogadja az Európa-konferencialiga selejtezőjének 1. körében. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Szabics Imre beszélt arról, hogy az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosok és Marcel Heister bevethetőek lesznek-e.
Szabics Imre már nagyon várja a tétmérkőzéseket (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Szabics Imre már nagyon várja a tétmérkőzéseket (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A Mol Fehérvár FC vezetőedzője, Szabics Imre azzal kezdte: nagyon örül, hogy végre elkezdődik a tétmérkőzések sorozata.

AZ ARARAT JEREVÁN EDZŐJE SZERINT ERŐS CSAPAT A FEHÉRVÁR
„A megszokott módon készültünk a találkozóra – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Vardan Bicsahcsjan, az Ararat Jereván 43 esztendős vezetőedzője. – Szerencsére a sérült játékosaink felépültek, és a héten a csapattal edzettek. Rövid idő alatt kellett pótolnunk a távozó futballistákat. Szerintem az új érkezőknek nem lesz gondjuk a beilleszkedéssel. A Fehérvár erős gárda. Alaposan feltérképeztük az erősségeit és a gyenge pontjait.”

„A játékosok megkapták az alapokat taktikailag és fizikailag is. Elégedett vagyok a hozzáállásukkal, az elvégzett munkájukkal. Kipróbáltunk egy új rendszert, hogy rugalmasabbak és kiszámíthatatlanabbak legyünk az ellenfél számára. Úgy vettem észre, ennek a játékosok is örülnek. Kielemeztük az ellenfelet a legjobb tudásunk szerint, megtekintettük a múlt idénybeli mérkőzéseiket. Kupát nyertek, tíz jelenlegi és korábbi válogatott van a keretükben, de nagy volt a fluktuáció, sok új játékos érkezett és távozott.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte Szabicsot, hogy bevethetőek lesznek-e az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott játékosai, akik csak nemrég csatlakoztak a kerethez.

„Ésszerű döntéseket fogunk hozni, szeretnénk inkább azokat használni, akik a felkészülés során végig a rendelkezésünkre álltak. Hosszú az idény, mindenkire szükségünk lesz később is. Csak akkor szeretnénk a válogatottjainkat bevetni, ha az elengedhetetlen.”

És a jelek szerint a Ferencvárostól érkező védő, Marcel Heister sem biztos, hogy pályára léphet.

„Jelentős erősítés számunkra, de sajnos jelen pillanatban nem biztos, hogy játszani tud holnap. Majd az edzésen kiderül, de nem biztos, hogy meccsre kész állapotban van. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy mégis pályára kell lépnie.”

A székesfehérváriak kapusa, Kovácsik Ádám hosszú sérülése után állhat ismét tétmérkőzésen a kapuban.

„Nagyon örülök, hogy el tudtam kezdeni a felkészülést. Százszázalékos állapotban érzem magam. A sérülésem már a múlté, nem foglalkozom vele. Talán jobban várom a meccset a többieknél, hiszen rengeteg idő telt el a legutóbbi tétmérkőzésem óta. Van bennem bizonyítási vágy, és szeretném élvezni is a játékot. Minden nemzetközi meccs nehéz, az ellenfelünk jó, úgyhogy türelmesnek kell lennünk, és előnyt kell szerezni a visszavágóra” – fogalmazott az érintett.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

AZ EDZÉS SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS (július 8., csütörtök)

17.30: Inter Turku (finn)–PUSKÁS AKADÉMIA (magyar) élőben az NSO-n!
20.00:
MOL FEHÉRVÁR FC (magyar)–Ararat Jereván (örmény) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik