BOROS MIKLÓS
2022.08.04 09:27 Frissítve: 2022.08.04 10:08

Ekl: csak a győzelemmel elégedettek Romániában, az FCSB játékával nem

Csak a győzelemmel elégedettek Romániában az FCSB dunaszerdahelyi Európa-konferencialiga-mérkőzése után, mert a bukaresti csapat játéka bőven hagyott kívánnivalót maga után, ráadásul egyik alapemberét is – várhatóan hosszabb időre – elvesztette.

Joonas Tamm újabb fontos gólt szerzett (Fotó: Lelkes Ernő)

A Gazeta Sporturilor sportlap szerint a FCSB alacsony színvonalú mérkőzést nyert meg egyetlen, a kaput eltaláló lövésével az „Orbán-kormány mesterségesen felpumpált csapata” ellen. A tudósítás szerint az évek óta befejező csatárt kereső csapatot ismét egy védő, Joonas Tamm mentette meg, aki a vasárnapi, FCU Craiova elleni találkozón (1–1) is a bukarestiek egyetlen gólszerzője volt. 

Az észt védő szerint immár a bukaresti csapat a párharc esélyese.

„Jó meccs volt, amelyen nem kaptunk gólt, így jó esélyeink vannak a hazai visszavágón. De ott is százszázalékosan kell koncentrálnunk és jól játszanunk. A DAC jól, agresszívan harcolt, tényleg nehéz mérkőzés volt” – mondta Tamm a mérkőzés után.

Nicolae Dica, a FCSB alig tíz napja kinevezett edzője elismerte a mérkőzés után, hogy további erősítéseket kért Gigi Becali tulajdonostól, mert a keret nagyon „vékony”. Az elmúlt évek gólkirálya, Florin Tanase az Egyesült Arab Emírségekbe, az Al-Dzsazírához igazolt, a csapatkapitányi karszalagot megöröklő Florinel Comant pedig izomszakadás-gyanús sérülés miatt le kellett cserélni, és a péntek reggeli hírek szerint ismét hónapokra kieshet. A végén már a védő Mihai Lixandrut kellett támadóposztra becserélnie Dicának, akinek kerete nemcsak mennyiségileg, hanem tapasztalatban is vékony: a dunaszerdahelyi mérkőzésen a tartalékok többsége U21-es játékos volt.

Dica elsősorban az utolsó 20 perccel volt elégedetlen, mert csapata emberelőnyben nem tudott nyomás gyakorolni a hazaiakra.

„Fiatal csapatunk van, nincs elég tapasztalat a keretben, hogy ilyen helyzetben birtokoljuk a labdát. Ezért nem tudtuk uralni az utolsó húsz percet és belőni a második gólt” – nyilatkozta a FCSB edzője.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DAC 1904 (szlovákiai)–FCSB (román) 0–1 (0–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 8224 néző. Vezette: Obrenovic (szlovén)
DAC: Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Riszvanisz, Ciganiks – Balogh N. (Moumou, 75.), Dimun, Kácer – Szánthó (Mateus Brunetti, 68.), Krsztovics (Nicolaescu, 86.), Veselovsky (Kalmár, 86.). Vezetőedző: Adrián Gula
FCSB: Tarnovanu – Ovidiu Popescu, Dawa, Tamm, Radunovics – Edjouma (Sut, 75.), Olaru – Miculescu (Lixandru, 78.), Octavian Popescu, F. Coman (Oaida, a szünetben) – Rusu (I. Stoica, 64.). Vezetőedző: Nicolae Dica
Gólszerző: Tamm (69.)
Kiállítva:
Kruzliak (67.)

2022.09.15 21:31:38

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek játékosai nem csak beszélnek a bátorságról.

2022.09.15 18:41:45

Európa-liga nemzetisport.hu

A törökök már kétgólos előnyben is voltak, az emberhátrányban játszó szerbek erejéből csak a szépítésre futotta.

2022.09.15 18:33:05

Európa-liga nemzetisport.hu

Vécsei Bálint szerencsés góljával győzött a magyar bajnok a Ligue 1 bronzérmesének otthonában.