Ekl: bizakodva várják a Fehérvár elleni meccset a kölniek

BORSOS LÁSZLÓ (Köln)BORSOS LÁSZLÓ (Köln)
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 15:39
null
Steffen Baumgart kiemelte a Fehérvár szélsőjátékát (Fotó: AFP)
Az 1. FC Köln csütörtök este 20.30 órától a Fehérvár FC-t fogadja az Európa-konferencialiga selejtezőjének playoffjában. A németek vezetőedzője, Steffen Baumgart szerdán megtartotta a találkozót megelőző sajtótájékoztatót.

 

Nagy a készülődés a Kölnnél, amely a 2017–2018-as idényt követően először szerepel a nemzetközi kupaporondon – akkor a Ferencvárostól decemberben menesztett Peter Stögerrel járta meg az Európa-liga csoportkörét. Ezúttal Steffen Baumgart irányításával veselkedik neki az Európa-konferencialiga-selejtezőnek a kétszeres Bundesliga-győztes csapat, amely telt ház, azaz ötvenezer szurkoló előtt lép pályára csütörtökön a RheinEnergieStadionban.

„Az eddigi teljesítményünk visszaigazolásának tartom, hogy két nemzetközi meccs biztosan vár ránk– mondta hivatalos sajtótájékoztatójánSteffen Baumgartvezetőedző.– Ez lesz az első megméretésem az Ekl-ben, úgyhogy várom már. Aki ismer engem, tudja, szeretem az ilyen kihívásokat. A lehető legerősebb csapatot küldöm pályára a Fehérvár ellen, az a cél, hogy a saját játékunkat ráerőltessük az ellenfélre. A keretből egyedül Mark Uth sérült, a többiek bevethetők.”

Az 50 éves szakembert a Nemzeti Sport arról kérdezte, ismeri-e honfitársát, a Mol Fehérvár vezetőedzőjeként dolgozó Michael Borist.

„Néhány évvel ezelőtt egy sörmeccsen találkoztunk, ő az ellenfél kispadján ült, míg én játszottam. Úgy rémlik, nagy különbséggel kikaptunk, más emlékem azonban nem fűződik hozzá. Ami a csapata futballját illeti, mindenképpen kiemelném a szélsőjátékát, két ügyes, gyors labdarúgója veszélyeztethet. Bár a három-négy-hármas felállást részesíti előnyben, nem feltétlenül támad le. A magyar válogatott kifejezetten jól szerepel mostanában, fejlődő pályára került, bár a magyar játékosok technikailag mindig is képzettek voltak. Magyarország a futballban az erősebbek közé tartozik, de nemzetközi összehasonlításra nem vállalkoznék, annyira nem ismerem. Mint minden esetben, ezúttal is a saját játékunkra összpontosítunk. Az idegenben szerzett gólnak immár nincs jelentősége, a mostani szabályozás az intenzív, támadófutballt játszó csapatomnak akár kedvezhet is.”

Az eseményen részt vett Florian Kainz is, akinek neve azért lehet ismerős, mert szombaton a vele szemben elkövetett szabálytalanságért állították ki Szoboszlai Dominikot. A 29 éves középpályásnál rákérdeztünk, az RB Leipzig magyarjának mozdulata valóban piros lapot ért-e.

„A múlttal foglalkozni nem érdemes, Szoboszlai Dominik piros lapot kapott, úgyhogy számomra ez nem téma –mondta az osztrák játékos.– A Fehérvárról már inkább beszélnék: jó szintet képvisel, erősnek tűnik a széleken, játékosai többször betörnek a tizenhatoson belülre, ezért megpróbálunk agresszívan, intenzíven kezdeni. Bizakodó vagyok a meccs kapcsán, mert nagyszerűen sikerült a felkészülésünk, jó formában vagyunk és kiváló a hangulat.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA 2022–2023
RÁJÁTSZÁS (PLAYOFF)

AUGUSZTUS 18.
20.30:
1. FC Köln (német)–Fehérvár FC – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik