B. L. 2021.06.01 11:04 Frissítve: 2021.06.01 11:08

Ekl: az első helyett a második selejtezőkörben kezd az Újpest

Az Újpest eredetileg kiemeltként az Európa-konferencialiga első selejtezőkörében kezdte volna meg a szereplését, ám a Villarreal Európa-liga-győzelme felborította a sorsolást, így a lila-fehérek a második kvalifikációs fordulóban nem kiemeltként kezdenek majd.

Az Ekl a második selejtezőkörben kezd a Magyar Kupa-győztes Újpest (Fotó: Török Attila)

 

Az Európa-konferencialigában (Ekl) a bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia az első, míg a bronzérmes Mol Fehérvár akár a harmadik selejtezőkört is kiemeltként várhatja, feltéve, hogy eljut odáig. Olybá tűnt, a Magyar Kupa-győztes Újpest is a legelső körben, kiemeltként csatlakozik a mezőnyhöz, ám a La Ligában hetedik, tehát Ekl-rájátszást érő helyen végző Villarreal Európa-liga-győzelme felborította a sorsolás rendjét.

Mivel a spanyol klub a következő idényben BL-csoportkörös lesz, helye felszabadult a harmadik számú kupasorozat rájátszásában, ez pedig „lavinát” indított el: playoffhelyét az eredetileg a harmadik selejtezőkörben bekapcsolódó portugál Pacos Ferreira veszi át, a Luzern és a PAOK a Svájci, illetve a Görög Kupa győzteseként a második helyett a harmadik, míg a Magyar, a Szlovén (Olimpija Ljubljana) és a Litván (FK Panevezys) Kupa-győztes, illetve a luxemburgi bajnokság második helyezettje (Dudelange) az első helyett a második selejtezőkörben kezdi meg szereplését.

A lila-fehérek nem kiemeltként várhatják a június 16-i sorsolást, csakúgy, mint a DAC és a Sepsi, az Osijek ellenben kiemelt lesz a második fordulóban.

Mint arról beszámoltunk, a magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében is kiemelt lesz, ha továbbjut az első fordulóból.

A Bajnokok Ligája és az Európa-konferencialiga első selejtezőkörének sorsolását egyaránt június 15-én tartják meg, június 16-án pedig mindkét sorozat második fordulójának párosításait készítik el.

2021.07.22 19:24:08

Ekl/El CSELŐTEI MÁRK (összefoglaló), HERCZEG ZSOLT (percről percre)

Holender Filip csereként állt be, Schäfer András viszont végigjátszotta a mérkőzést.

2021.07.22 20:45:03

Ekl/El H. Á.

Kleinheisler László is helyet kapott az eszékiek kezdőcsapatában, 57 perc jutott neki.

2021.07.22 18:47:33

Ekl/El SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

A lila-fehérek találataira a hajrában bombagóllal válaszolt a Vaduz, így nyílt maradt a párharc.

2021.07.21 15:33:26

Ekl/El BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT, DUDUCZ TIBOR (percről percre)

A szentgyörgyiek az utolsó percekben emberhátrányban játszottak, de így sem kaptak ki.

2021.07.22 17:15:33

Ekl/El BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Hornyák Zsolt csapata háromgólos hátrányban kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a második félidőt.