B. M. 2021.07.28 20:03 Frissítve: 2021.07.28 20:04

Ekl: a Sepsi edzője átérzi a történelmi meccs fontosságát

Négy évvel azután, hogy felkerült a román élvonalba, csütörtök este immár az európai klubfutball térképére is felkerül Sepsiszentgyörgy: az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében a Sepsi OSK és a szlovák Spartak Trnava küzd meg a Városi Stadionban. A gól nélküli nagyszombati mérkőzés után a nemzetközi kupákban újonc székelyföldi csapatnál a továbbjutásban reménykednek.

Az európai kupaszereplés kiharcolását éjszakába nyúlóan ünnepelte szurkolóival a szentgyörgyi együttes (Fotó: Manases Sándor)

 

A Sepsinek alig pár hét alatt kellett a nyáron kipofoznia régi stadionját (elsősorban a belső utakat és a vendégöltözőt), amelyet egyelőre csupán erre az egyetlen mérkőzésre hitelesített az UEFA, de a klub mindent megtett, hogy az új, magyarországi támogatásból épülő új arénája őszi átadásáig se kelljen más városban rendeznie nemzetközi mérkőzéseit.

Leo Grozavu, a Sepsi edzője átérzi a történelmi mérkőzés fontosságát, de úgy gondolja, hogy amíg továbbra is 0–0-ra áll a párharc, és a Spartaknak jóval nagyobb az európai kupatapasztalata, csapata nem tekinthető favoritnak.

„Jobb mérkőzést akarunk játszani, mint Nagyszombatban, és a továbbjutás kiharcolására készültünk, nagyon bízom a fiúkban és a közönségben. Meg akarjuk mutatni, hogy itthon erősek vagyunk” – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Grozavu, aki reméli, hogy a nagy meleget és zivatart is jósló meteorológiai előrejelzések utóbbi terén nem válnak be, mert egy vihar szerinte mindent felborítana. A szentgyörgyi csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, Gabriel Vasvari középpályás pedig úgy gondolja: az első meccs után jóval többet tudnak a szlovák csapatról, és ez mindenképpen előnyükre szolgál majd a találkozón.

Grozavu legnagyobb gondja a védelem közepe, ahonnan két legjobb játékosa, a nagyszombati mérkőzés hajrájában kiállított Bogdan Mitrea és sérült szlovák légiós, Branislav Ninaj is hiányozni fog. Marad Razvan Tincu, aki már egy éve nem számít alapembernek a csapatban, valamint a hétfőn nagyon bizonytalan játékkal bemutatkozó, a Chindia egyenlítéséhez gólpasszt adó portugál Hugo Sousa – így még az sem lenne túlságosan meglepő húzás, ha valamelyik védekező középpályás húzódna egy sorral hátrább, a Sepsi védősorába. Nicolae Paun a Liga 3-as tartalékcsapatban már játszott belső védőt, de akár még a guineai Boubacar Fofana is szóba jöhet alkalmi megoldásként.

A Sepsi ugyan csak szerdán kezdte el árusítani a belépőket, de a vezetőség abban bízik, hogy mind a 2250 jegy elkel (a romániai járványügyi előírások miatt csak a stadion kapacitásának felét használhatja ki a klub), mert a csapatnak szüksége van a szurkolók biztatására.

2021.09.16 23:28:02

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A »tisztes helytállás« ezúttal nem frázis, hanem valóság volt.

2021.09.16 16:51:45

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

A skótok már kettővel vezettek, majd négy gólt szerzett a Betis, mégis izgalmas lett a vége.

2021.09.16 17:10:01

Európa-liga NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bátran és góllal kezdett Leverkusenben a magyar bajnok, de a hazaiak megfordították a mérkőzést.

2021.09.16 11:28:04

Európa-liga P. K.

Topligás klub ellen idegenben legutóbb az ETO tudott nyerni – 1991 óta ez csak a győrieknek jött össze.