Sallai megsérült, a Freiburg hátrányból fordítva győzte le a Topolyát

Vágólapra másolva!
2023.10.26. 18:35
null
Fordított a Freiburg (Fotó: Árvai Károly) – a képre kattintva galéria nyílik
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában a Topolya hazai pályán szenvedett 3–1-es vereséget a Freiburgtól. Az A-csoport másik mérkőzésén az Olympiakosz hazai pályán győzte le 2–1-re a West Ham Unitedet.

EURÓPA-LIGA CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
A-CSOPORT

TOPOLYAI SC (szerb)–FREIBURG (német) 1–3 (1–0)
Topolya, TSC Aréna, 4200 néző. Vezette: Aliyar Agayev (Zeynal Zeynalov, Akif Amirali) – azeriek
TOPOLYA: V. Ilics – M. Cvetkovics (Vlalukin, 79.), Antonics, Calusic, N. Petrovics (Sós, 79.) – Radin, Sztojics, Djakovac (Sztanics, 79.) – Vulics (M. Pantovics, 68.) – S. Jovanovics (Csirkovics, 79.), Rakonjac.Vezetőedző: Zsarko Lazetics
FREIBURG: Atubolu – Ginter, Lienhart, Gulde – Doan (Kübler, 80.), M. Eggestein (Sildillia, 80.), Höfler, Weisshaupt – Sallai R. (Höler, 23.), M. Philipp (Gregoritsch, 45+1.), Grifo (Adamu, 80.).Vezetőedző: Christian Streich
Gólszerző: N.Petrovics (13.), ill. Grifo (49. – 11-esből, 59., 73.)

A csoport másik mérkőzésén:Olympiakosz Pireusz (görög)–West Ham United (angol) 2–1

AZ ÁLLÁS
1. West Ham United3216–4+26
2. Freiburg3217–5+26
3. Olympiakosz Pireusz31116–60 4
4. Topolyai SC3124–8–41

ÖSSZEFOGLALÓ

A West Ham United elleni londoni 3–1-es vereség és az Olympiakosz elleni 2–2-es döntetlen után a Topolyai Sport Club csütörtökön este a német Freiburg együttesét fogadta a TSC Arénában az Európa-liga A-csoportjának 3. fordulójában.

A kezdeti tapogatódzást Veljko Ilics katasztrofális kirúgása törte meg, aki a 9. percben Sallai Rolandhoz passzolt, de a magyar válogatott játékosa, aki eddig mindkét Európa-ligás meccsen eredményes volt, annyira meglepte a labda, hogy csúnyán eltörte a lövést. Négy perccel később a TSC az első veszélyesebb támadásából megszerezte a vezetést: Szasa Jovanovics viharzott el a jobb szélen, s a bal oldalon a vendégek védelme teljesen elfeledkezett a remek ütemben érkező Nemanja Petrovicsról, aki nyolc méterről ballal kilőtte a jobb felső sarkot. A kapott gól alaposan megzavarta a Freiburgot, s néhány perccel később a TSC a gól előtti akciót másolta, azonban ezúttal a lövés elmaradt, mivel az egyik védő szögletre mentett. A vendégek igyekeztek fokozni az iramot, egy jobb oldali szabadrúgás után Sallai fejelhetett, azonban éles volt a szög, így már nem tudta a kapu irányába fejelni a labdát. A szerb válogatott ellen gólt szerző csatárnak ezen a meccsen több perc már nem jutott, mivel sérülés miatt a 23. percben kénytelen volt elhagyni a pályát, helyére Lucas Höler állt be. A 37. percben egy fél perc erejéig úgy tűnt, hogy megszületett a Freiburg egyenlítő gólja, ugyanis Noah Weisshaupt beadását Vincenzo Grifo megcsúsztatta Sallai helyére érkező Höler pedig szépségdíjas mozdulattal a bal alsóba küldte a labdát, de a VAR-szoba jelezte, hogy a gól előtti helyzetet lesállás előzte meg, így maradt az 1–0 a TSC-nek. A félidő hajrájában egy jobb oldali beadás Matthias Ginter lőtt kapura, s a labda centiméterekkel suhant el a bal kapufa mellett.

Alighogy elkezdődött a második játékrész, egy vendégszöglet után Szasa Jovanovics kezére pattant a labda, s az azeri játékvezető habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott, a büntetőt a csapatkapitány Grifo félmagasan a kapu bal oldalába lőtte, Ilics jobbra vetődött. Tíz perccel később egy jobb oldali szabadrúgásnál mindenki beadásra számított, az olasz Grifo azonban kapura lőtt, s Ilics hathatós segítségével a labda a kapuban kötött ki. A 73. percben Grifo harmadszor is feliratkozott a gólszerzők közé, amikor Doan beadásakor Milos Cvetkovics elcsúszott, s Grifónak még arra is volt ideje, hogy lekezelje a labdát, majd hét méterről a jobb sarokba lőjön.

A mérkőzésnek több magyar vonatkozása is volt, többek között az is, hogy a találkozón az UEFA helyszínigazgatója az MLSZ munkatársa, Forgács István volt.

A TSC az európai kupaporondon legközelebb november 9-én lép pályára, amikor a Freiburg vendége lesz, míg a szerb Szuperligában vasárnap a Novi Pazart fogadja a TSC Arénában.

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE! A Topolya szerzett vezetést az első félidőben, de a másodikban az olasz Vincenzo Grifo triplájának köszönhetően fordítani tudtak a németek. Köszönjük figyelmüket!

90+2. perc: Calusic buktatta Amadut, sárga lap.

90. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

89. perc: Lienhart és Vlalukin ugrott egymásnak, mindketten sárga lapot kaptak.

80. perc: A Freiburg hármat cserélt, a triplázó Grifo helyére Adamu állt be, Eggesteint Sildillia váltotta, Doan helyére pedig Kübler állt be.

79. perc: Négyet cseréltek a hazaiak, Cvetkovics helyére Vlalukin, Petrovics helyére Sós, Djakovac helyére Sztanics, Jovanovics helyére Cirkovics állt be.

73. perc: GÓÓÓÓL! GRIFO-TRIPLA! Doan az alapvonal közeléből emelte a kapu elé a labdát, egy hazai védő elcsúszott, így Grifo 8 méterről, könnyedén tudott a jobb alsóba lőni. 1–3!

68. perc: Cserélt a Topolya, Pantovics érkezett Vulics helyére.

61. perc: Egy hossza előre vágott labda Djakovac elé került, betört a tizenhatoson belülre, de lövése az oldalhálóba csapódott.

60. perc: Cvtekovics buktatta Weisshauptot, sárga lap.

59. perc: GÓÓÓÓÓL! GRIFO-DUPLA! Kezezés miatt végezhetett el szabadrúgást a Freiburg, Grifo állt a labda mögé és 20 méterről, jobbal a bal felső sarokba tekert. 1–2

55. perc: Ismét érvénytelen gólt szereztek a németek. Weisshaupt beadása után Gregoritsch fejelt a bal alsóba, de már Weisshaput lesen kapta a labdát.

52. perc: Weisshaupt lövése Calusic lábáról Doan elé pattant, de a japán elcsúszott így nem tudott az üres kapuba lőni.

49. perc: GÓÓÓÓL! Grifo állt a labda mögé és magabiztosan a kapu bal oldalába lőtt. 1–1!

48. perc: BÜNTETŐ! Grifo jobb oldali szöglete után Jovanovics kezére pattant a labda.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

45+5. perc: Vége az első félidőnek, Petrovics korai góljának köszönhetően előnnyel vonulhatott öltözőbe a hazai csapat.

45+1. perc: Újabb kényszerű német csere, a megsérült Philipp helyére Gregoritsch állt be.

45. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

45. perc: Kapu elé ívelt szabadrúgás után a hosszún érkező Ginter lőtte a bal kapufa mellé a labdát.

43. perc: Grifo bal oldali szöglete után Höfler csúsztatta a kapu fölé a labdát.

De nincs gól...a VAR les miatt elvette a találatot. Höfer a támadás egy még korábbi szakaszában volt lesen...

37. perc: Weisshaupt beadását Grifo csúsztatta meg, az ötösön üresen maradt Höler pedig egy remek mozdulattal a bal alsóba juttatta a labdát.

29. perc: Weisshaupt vezette fel a labdát a tizenhatos előteréig, majd 17 méterről kapura lőtt, de Ilics könnyedén védett.

23. perc: Sallai sajnos nem tudta folytatni a játékot, Höler érkezett a helyére.

Sallai az eset után a földön maradt és a combját fájlalta. Reméljük semmi komoly...

Sallai majdnem gólt szerzett, végül sérülés miatt le kellett cserélni (Fotó: Árvai Károly)
Sallai majdnem gólt szerzett, végül sérülés miatt le kellett cserélni (Fotó: Árvai Károly)

21. perc: Egy hosszú sarok irányába átlőtt szabadrúgásra Sallai érkezett, de éles szögből a kapu mellé fejelte a labdát.

13. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A TOPOLYA! Jovanovics kapott hosszú indítást a jobb szélen, az alapvonal közeléből a kapu elé emelte a labdát, az érkező Petrovics pedig 10 méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt. 1–0

12. perc: Bal oldali beadás után Eggestein fejese szállt a kapu fölé.

9. perc: Ilics rossz kirúgása Sallai elé került, a magyar támadó azonban rosszul találta el a labdát, ami magasan a kapu fölé szállt.

Sallai Tibor (Roland édesapja, balra) és a korábbi válogatott Sallai Sándor (Roland nagybátyja) is ott van a lelátón (Fotó: NS)
Sallai Tibor (Roland édesapja, balra) és a korábbi válogatott Sallai Sándor (Roland nagybátyja) is ott van a lelátón (Fotó: NS)

9. perc: Doan révén a Freiburg végezte el a találkozó első szögletét, de veszély nem alakult ki belőle.

A németeknek nem tetszik a labda minősége, hosszas huzavona után meg is történik a csere…

A TSC 420 férőhelyre szóló büntetést kapott az UEFA-tól, így az ultrák szektorában ezúttal gyerekek foglalnak helyet.

A Topolya sötétkékben, a Freiburg piros-fehérben játszik.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

A mérkőzés előtt a két csapat elnöke jó hangulatban találkozott egymással (Fotó: NS)
A mérkőzés előtt a két csapat elnöke jó hangulatban találkozott egymással (Fotó: NS)

A német szurkolókat nem hozta lázba saját csapatuk bemutatása. Sallai Roland azonban kapott tapsot, igaz főleg a hazaiaktól.

Nagy-Pál Tamás kollégánk jelenti a helyszínről, hogy közel 500 német szurkoló kísérte el Sallai Rolandékat ma. A németek teljesen megtöltötték szektorukat és már énekelgetnek is.

A Topolya egyébként sincs jó formában, hiszen legutóbb több, mint egy hónapja tudott tétmérkőzésen győzelmet aratni.

Ötödik európai kupamérkőzését játssza a szezonban a Topolya, a mérleg eddig nem túl fényes, hiszen három vereség mellett mindössze egy döntetlenre futotta Zsarko Lazetics együttesének.

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a Topolya harmadik mérkőzése az Európa-liga csoportkörében. A bácskai együttes ellenfele a Sallai Rolanddal felálló Freiburg lesz. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Jól tudják a Topolyai SC szakvezetői és játékosai is, hogy a Sallai Rolanddal felálló Freiburg a csütörtökön a TSC Arénában rendezendő Európa-liga-mérkőzés esélyese, de így volt ez a görög Olympiakosz ellen is, amely a végén az egy pontnak is örülhetett.

„Mindenki tisztában van vele, melyik együttes a mérkőzés esélyese, ezt nem kell részletezni”– mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Zsarko Lazetics. A TSC vezetőedzője hozzátette, örül, hogy olyan trénerrel találkozhat és küzdhet meg, jelesül Christian Streichhel, aki tizenkét éve ül ugyanannak a csapatnak a kispadján, ami a mai labdarúgásban ritka, mint a fehér holló.

„Ez a tény sokat elárul a klub hozzáállásáról és a vezetőedző személyéről– nyilatkozta Lazetics, aki kitért arra is, hogy tavaly a Freiburg ragyogó mérkőzést játszott a Juventusszal, az idén pedig Athénban győzte le a velük egy szinten levő Olympiakoszt, ami Görögországban egyáltalán nem könnyű fel­adat. –Azt szeretném, ha a hozzáállásunk ugyanolyan lenne, mint korábban a nemzetközi kupaporondon: bátornak és határozottnak kell lennünk. Akkor van esélyünk, ha a lehető legjobb teljesítménnyel rukkolunk ki.”

A TSC az Olympiakosz elleni 2–2-es döntetlennel szerezte meg első pontját európai kupa csoportkörében, s hogy ez sikerült, abban oroszlánrészt vállalt Milos Pantovics. A csereként beálló csatár a rendes játékidő utolsó percében Nemanja Sztojics átadását követően kapásból lőtt a görögök kapujába.

„Az első két mérkőzésünkön, a West Ham United és az Olympiakosz ellen is bizonyítottuk, fel tudjuk venni a versenyt a sokkal értékesebb keretű csapatokkal, amelyek jóval erősebb bajnokságokban játszanak. Jól felkészültünk a Freiburg elleni mérkőzésre, s ahogyan eddig, igyekszünk a maximumot nyújtani”– mondta Milos Pantovics.

A Freiburg küldöttsége szerda délután érkezett meg a belgrádi repülőtérre, ahonnan egyből észak felé vette az irányt. A németek minden bizonnyal éppen az ellenkezőjében bíznak, mint amiben Zsemberi János, a TSC elnöke, aki korábban elmondta: minden tisztelete a remek formában levő Sallai Rolandé, de reméli, hogy a topolyai csapat nem jár úgy, mint a West Ham United és az Olympiakosz, hanem átvészeli a kilencven percet Sallai-gól nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik