El: Moyes büszke a rekordra, de a győzelemnek örül igazán

Vágólapra másolva!
2023.10.06. 10:02
null
David Moyes (Fotó: Getty Images)
Büszkeséggel tölti el David Moyest, hogy a West Ham United angol győzelmi rekordot állított fel, ugyanakkor igazán annak örül, hogy csapata 2–1-re nyert a Sallai Rolanddal felálló Freiburg otthonában az Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában.

„Egy rekord felállítása mindig nagyszerű érzés, de most fontosabb volt a győzelem és a három pont megszerzése, különösképpen mivel sokak szerint ez volt a legnehezebb meccsünk a csoportban” – fogalmazott a skót szakvezető, akinek tanítványai az európai kupaporondon sorozatban 17 meccsen maradtak veretlenek. A brit rekordot csütörtök estig a londoniak holtversenyben tartották a Leeds Uniteddel (1967–1968), a Tottenham Hotspurrel (1967–1972), a Chelsea-vel (2018–2019), valamint a Manchester Cityvel. Utóbbi a Bajnokok Ligája csoportkörének következő fordulójában a svájci Young Boys elleni összecsapáson beérheti a West Hamet.

A londoni klub az előző idényben az Európa-konferencialigában diadalmaskodott, így most az El főtábláján bizonyíthat. A csütörtöki mérkőzésen Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott támadója a második félidő elején gólt szerzett, ezzel egyenlített, de az angolok elvitték a három pontot.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Freiburg (német)–West Ham United (angol) 1–2 (Sallai 49., ill. Paquetá 8., Agerd 66.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik