El: bravúrra készül a Topolya az Olympiakosz ellen

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.10.05. 09:11
null
Gólt már a West Ham otthonában is szereztek a topolyai játékosok, de az Olympiakosz ellen hazai pályán ennél is több, a pontszerzés a cél az El-csoportkörben (FOTÓ: GETTY IMAGES)
Zsarko Lazetics, a Topolyai SC vezetőedzője bátor, szervezett, határozott játékot szeretne látni az Olympiakosz ellen, és hisz abban, hogy csapata képes a pontszerzésre.

 

Klubtörténelmi meccsre készül a Topolyai SC az Európa-ligában, az észak-bácskai együttes hazai pályán a görög Olympiakosz ellen szerezné meg első pontjait az Európa-liga csoportkörében. A TSC már azzal új fejezetet nyitott a 110 éves klub életében, hogy az előző idényben a szerb Szuperliga második helyén végzett, s ezüstérmesként a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában a Braga elleni vesztes párharc után az Európa-liga csoportkörébe került. Az El-bemutatkozás helyszíne a londoni Olimpiai Stadion volt, ahol a TSC 3–1-es vereséget szenvedett az előző idényben Európa-konferencialiga-győztes West Ham vendégeként.

Bolla Bendegúz a Servette-tel Rómában, Sallai Roland a West Ham ellen léphet pályára
A magyaros csapatok közül a Topolyai SC-vel egy csoportban lévő Freiburg – várhatóan      Sallai Rolanddal a soraiban – a West Hamet fogadja, mindkét csapat győzelemmel kezdte az El-csoportkört. A Bolla Bendegúzt alkalmazó Servette-re nagy kihívás vár, az Európa-liga legutóbbi döntőse, az AS Roma otthonában kell helytállnia. A svájciak a Slavia Prahától hazai pályán szenvedtek vereséget a csoportkör 1. fordulójában, nehéz dolguk lesz, ha javítani szeretnének…
N. ZS.

„Londonban a játékosok is meggyőződhettek arról, amit én már tudtam, hogy igenis van keresnivalónk a mezőnyben: az Olympiakosz ellen egy bátor TSC-t szeretnék a pályán látni, amely védekezésben határozottabb, támadásban pedig szervezettebb, mint volt a West Ham United elleni mérkőzésen” – mondta Zsarko Lazetics a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A topolyaiak vezetőedzője hozzátette, szombaton, a lucsáni Mladoszt vendégeként fél szemmel már a csütörtöki meccsre tekintettek néhányan, s ennek tudható be a 92. percben kapott egyenlítő gól.

„Természetesen az Olympiakosz a mérkőzés esélyese: ha jól számoltam, negyvenhét trófeát gyűjtött be eddig, s ha ezt az adatot vesszük figyelembe, akkor nekünk semmi keresnivalónk nem lenne a pályán, de minden meccsen tizenegy játékos lép pályára a másik tizenegy ellen, s felkészültünk a mai találkozóra” – folytatta Lazetics, aki szerint a TSC-nek igyekeznie kell távol tartani kapujától az Olympiakoszt, s ha sikerül, lesz esélye a jó eredményre.

„Hisszük, hogy képesek vagyunk a meglepetésre, még akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy mindkét klub sokkal többet fektet a labdarúgásba és a szerb Szuperligánál sokkal erősebb bajnokságban játszik, de csodák mindig vannak” – válaszolta Ne­manja Sztojics, a TSC védője arra a kérdésre, lát-e arra esélyt, hogy az Olympiakosz vagy a Freiburg elleni hazai mérkőzésen pontot szerez csapata.

A TSC-hez hasonlóan az Olympiakosz is vereséggel kezdett az A-csoportban: a görögök saját közönségük előtt 3–2-re kaptak ki a német Freiburgtól. A találkozón a hazaiaknak kétszer is sikerült egyenlíteniük, de a német csapat négy perccel a normál játékidő vége előtt harmadszor is előnyhöz jutott, s erre már nem érkezett válasz a görögöktől. A Frei­burg elleni vereség óta az Olym­piakosz a bajnokságban háromszor lépett pályára, s valamennyi mérkőzését megnyerte, impozáns gólkülönbséggel: tizenegy gólt lőtt az Arisz, a Kifiszia és a PASZ Janina elleni találkozón, és mindössze egyet kapott.

Míg a TSC először csap össze görög klubbal, az Olympiakosz nyolcszor lépett pályára szerb együttes ellen, s öt győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege. Topolyán bíznak abban, hogy sokkal nagyobb ellenállást tanúsítanak majd az előző idényben a görög bajnokság harmadik helyezettje ellen, mint a belgrádi Csukaricski, amely az Európa-liga selejtezőjében mind a kétszer kikapott (1–3, 0–3) tőle.

Ahogy a Csukaricski ellen, Topolyán is biztos, hogy a lelátón lesznek a belgrádi Crvena zvezda szurkolói, akik kiváló kapcsolatot ápolnak a görögökkel, így hathatós támogatást nyújtanak a vendégcsapatnak.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

18.45: Freiburg (német)–West Ham United (angol) (Tv: RTL3)
18.45: Topolya SC (szerbiai)–Olympiakosz (görög) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik