Ekl-selejtező: „Túlélésről szó sem lehet!” – Máté Csaba a dublini visszavágó előtt

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.02. 18:20
null
Máté Csaba biztosan változtat a kezdőcsapaton (Fotó: fradi.hu)
A 4–0-s első mérkőzés után magabiztosan várhatja az ír Shamrock Rovers elleni Ekl-visszavágót a Ferencváros, Máté Csaba vezetőedző mégis éles Ferencvárost szeretne pályán látni.

Ismerős terepre érkezett a Ferencváros. A zöld-fehérek egy évvel ezelőtt augusztusban ugyancsak a Dublin külvárosában található Tallaght Stadionban játszottak, a Shamrock Rovers ellen akkor az Európa-liga rájátszásában léptek pályára, ezúttal az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében látogatnak az ír együtteshez. Az aprócska, pofás stadion ráncfelvarrása azóta sem készült el, múlt augusztusban munkagépek, markolók parkoltak a kapu mögött, idén már legalább a lelátó egyes részei állnak, a helyiek szerint év végére készülhet el a város felé eső szektor.

A Ferencváros játékosait legkevésbé érdeklik a körülmények, a budapesti 4–0-s siker után az önbizalmuk is visszatért némileg, és végképp túllépnének a feröeri KÍ elleni BL-búcsún.

Máté Csaba egy éve másodedzőként, idén vezetőedzőként irányítja a Ferencvárost, az 53 éves tréner az első mérkőzés eredményének tudatában alighanem több helyen is változtat az első meccs kezdőcsapatához képest.

„Nem titok, a múlt hetihez képest lesznek változások a kezdőben – felelte Máté Csaba, a zöld-fehérek vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – De aki pályára lép, aki megkapja az esélyt a bizonyításra, legalább olyan alázattal, hozzáállással, és az ellenfél iránti tisztelettel kell futballoznia, mint az első mérkőzésen tettük. Az utolsó pillanatig várok a kezdőcsapat kijelölésével, meglátjuk, milyen összeállításban lépünk pályára.”

A vezetőedző leszögezte, hiába a budapesti 4–0-s győzelem, fontosnak tartja, hogy a visszavágót ne túlélni akarják, hanem igenis győzelemre törjenek, így pumpálva magukba újabb önbizalmat.

„Ezen a mérkőzésen is győzni szeretnénk! Stabilnak kell lennünk, el kell érjük, hogy ne legyen hullámzó a teljesítményünk, és próbáljunk önbizalmat meríteni az írországi kilencven percből is. A mi helyzetünkben ezek igenis fontos dolgok. Azt is szeretném, hogy látható legyen, hogy egységes csapat vagyunk, van kialakult játékstílusunk. Nem szeretném, ha passzívak lennénk, igenis reagálnunk kell a Shamrock Rovers húzásaira. Biztosak lehetünk benne, ahogy az elmúlt évben, úgy hazai pályán ezúttal is sokkal agresszívebben lépnek pályára, és feljebb tolják a védekezésüket.”

Az ír klubnál elismerik, a visszavágón gyakorlatilag semmi esélyük sincs ledolgozni a négygólos hátrányt. Stephen Bradley vezetőedző és labdarúgói sem bíznak a továbbjutásban, abban viszont valóban biztosak lehetünk, hogy hazai környezetben, saját drukkereik előtt igenis győzni szeretnének. A 8000 néző befogadására alkalmas Tallaght Stadionban telt ház nem várható, ám az ír szurkolók a budapesti találkozó eredményének tudatában is kíváncsiak a csapatra.

Ha a Ferencváros csütörtökön este túljut a Shamrock Rovers együttesén, a következő körben – jövő csütörtökön – a máltai Hamrun és a grúz Dinamo Tbiliszi párharc győztesének otthonában kezd, a máltaiak 2–1-s előnnyel utaztak Grúziába.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 21.00: Shamrock Rovers (ír)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik