Most ellenállhatatlan volt a Ferencváros, négy góllal nyert a Shamrock ellen

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 18:47
null
Cristian Ramírez lövéséből is gól lett (Fotó: Árvai Károly)
A BL-búcsú után a Ferencváros az Európa-konferencialigában hazai pályán fogadta az ír Shamrock Roverst. A rendkívül nagy ambícióval játszó zöld-fehérek 4–0-ra nyertek, és jó eséllyel továbbjutnak a párharcból.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROSI TC–SHAMROCK ROVERS (ír) 4–0 (2–0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 735 néző. Vezette: Asot Galtakcsjan (Artur Gdljan, Szargisz Hovhanniszjan) – örmények
FERENCVÁROS:
Dibusz – Makreckis, I. Cissé, S. Mmaee, C. Ramírez – Sigér (Esiti, 76.), Abu Fani – A. Traoré (Owusu, 76.), Zachariassen (Lisztes, 72.), Marquinhos (Ben Romdan, 72.) – Varga B. (Katona B., 88.). Vezetőedző: Máté Csaba
SHAMROCK:
Mannus – Cleary, Lopes, Grace – Hoare, O'Neill, Poom, Kavanagh – Towell (Finn, 49.), Burt (Razi, 79.) – Kenny (Greene, 79.). Vezetőedző: Stephen Bradley
Gólszerző:
Sigér (16.), C. Ramírez (32.), A. Traoré (46.), Varga B. (74.)

A mérkőzés online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni!

Némileg kisimulhatnak a ráncok az Üllői úton. A Ferencváros a jelek szerint magához tért a múlt heti, Klaksvík elleni 0–3-as sokkból, az ír Shamrock Rovers ellen magabiztosan, lendületesen futballozott, Máté Csaba ezzel beugróként újabb feladatot vett sikerrel a zöld-fehérek kispadján. A tréner húzásai remekül beváltak, a kezdőcsapatba három futballista bekerülése jelentett némi meglepetést, az első félidőben esett két gólból mindhárman kivették a részüket. Sigér Dávid megpattanó lövéséből született az első gól, Cristian Ramírez találatánál pedig az a Cebrail Makreckis készített elő, aki középpályás létére remekül oldotta meg a jobb oldali hátvéd posztját.

Potya volt az első gól, de nagyon fontos (Fotó: Árvai Károly)
Potya volt az első gól, de nagyon fontos (Fotó: Árvai Károly)

Cristian Ramírez számára különösen érzelemdús volt az este!

Az ecuadori játékos 2016 februárja után szerzett ismét gólt a Ferencváros mezében, akkor a Puskás Akadémia kapujába talált be, és hogy valóban sokat jelent neki a Fradi, jól mutatta a gólöröme, két kezével szívet formálva szaladt a szurkolók irányába. Negyvenöt perc játék után máris leszűrhettük, visszatérése nagy erősítés a magyar bajnok számára, gyorsasága mit sem kopott az évek alatt, beadásai pedig tűpontosan érkeznek a kapu előterébe.

Olyannyira, hogy a szünet után hatvanegy (!) másodperccel a bal oldalról belőtt labdájából máris újabb gólt szerzett a Fradi Adama Traoré révén. A meccsre kilátogató több mint tízezer ferencvárosi szurkoló felállva ünnepelte a csapatot, a kapu mögötti tábor megállás nélkül tapsolt, énekelt, a pályán a játékosok pedig háromgólos előnynél sem vettek vissza a tempóból. Pedig az összeszokottság a Shamrock Rovers mellett szólt, a múlt augusztusi budapesti mérkőzésen (4–0) pályára lépők közül heten voltak ott ezúttal is a kezdőben, a Fradinál mindössze Dibusz Dénes, Adama Traoré és Marquinhos volt ott a mostani csapatban. Stephen Bradley vezetőedző, aki 2016 novembere óta irányítja a Roverst, hiába bízott benne, hogy a csapategység ezúttal nekik segíthet, nem lett igaza...

A Ferencváros végig irányította a játékot, az írek csupán a találkozó első negyedórájában futballoztak jól, Sigér szerencsés gólja a 16. percben duplán fontos volt, egyfelől megtörte az ellenfél játékosait, másfelől láthatóan visszaadta Kristoffer Zachariassen és társai hitét, önbizalmát. Különösen a találkozó hajrájában, a megnyugtató előny birtokában játszottak lazán, ekkor már olyan könnyed, látványos cseleket, indításokat is láthattunk, amilyenek a Klaksvík ellen végig hiányoztak. Az egyik nyári szerzemény, Mohammed Abu Fani megmutatta, miért szerződtette a Ferencváros, az izraeli középpályás mesteri labdákkal tömte csapattársait, és a hajrában Varga Barnabás is megszerezte első ferencvárosi gólját tétmérkőzésen, ami mindig fontos egy csatár életében. Gólja előtt Traoré egészen elképesztő gyorsasági fokozatba kapcsolt, harmincöt méteren nyolcméternyi (!) hátrányból indulva ért az ír védő elé, középen Varga Barnabás pedig könyörtelenül vágta a labdát a vendégek kapujába.

Adama Traoré is betalált (Fotó: Árvai Károly)
Adama Traoré is betalált (Fotó: Árvai Károly)

A Ferencváros tehát jól reagált a feröeri Klaksvík elleni múlt szerdai kudarcra és Sztanyiszlav Csercseszov távozására, magabiztosan ütötte ki ellenfelét – Máté Csabának a jelek szerint néhány nap alatt sikerült rendet tennie a fejekben.

A Shamrock Rovers 2022 augusztusában és ezúttal is 4–0-ra kapott ki a Groupama Arénában.

A mérkőzés online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni!

A FERENCVÁROSI TCEKL-KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes, Varga Ádám
Védők:Myenty Abena (suriname-i), Ibrahim Cissé (francia), Eldar Civic (bosnyák), Mats Knoester (holland), Samy Mmaee (marokkói), Pászka Lóránd, Christian Ramírez (ecuadori-orosz)
Középpályások:
Mohammad Abu Fani (izraeli),Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai), Baráth Péter, Anderson Esiti (nigériai), Cebrail Makreckis (lett-német), Sigér Dávid, Kristoffer Zachariassen (norvég)
Támadók:Amer Gojak (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Lisztes Krisztián, Marquinhos (brazil), Tokmac Nguen (norvég), Adama Traoré (mali), Varga Barnabás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik