Ekl: Gyurcsó gólt szerzett, csapata Mezőkövesden nyert

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 22:37
null
Gyurcsó Ádám adta meg a kezdő lökést a Larnacának (Fotó: Facebook/AEKLARNACAOFFICIAL)
Mindkét magyar játékost foglalkoztató ciprusi együttes 3–2-es idegenbeli sikert könyvelhetett el a labdarúgó Európa-konferencialigában. A Gyurcsó Ádámmal felálló AEK Larnaca a fehérorosz Torpedo Zsogyinót, míg a Lang Ádámmal a kezdőcsapatban pályára lépő Omonia Nicosia az azeri Qabalát gyűrte le.

 

TORPEDO ZSOGYINO–AEK LARNACA

Gyurcsó Ádám góllal kezdte el európai kupakalandját az AEK Larnacával, a magyar szélső már az ötödik percben értékesített egy tizenegyest. A ciprusi együttes az „addig üsd a vasat, amíg meleg” elvet követve további két gólt rúgott az első félidőben, de a nagy előny kis híján elfogyott a szünetben. A hazai meccseit az orosz–ukrán háború miatt Mezőkövesden megrendezni kénytelen Zsogyino három perc alatt két gólt szerzett, de az egyenlítésre már nem jutott ideje (2–3).

 


 

QABALA–OMONIA NICOSIA

Nem állt a helyzet magaslatán a Lang Ádám vezette nicosiai védelem, miután a Qabala már a negyedik percben vezetést szerzett. Az ukrán Roman Bezusz duplájával fordított az Omonia, de erre még volt válasza az azeri gárdának. A mérkőzést eldöntő gólt a ciprusiak hőse, Bezusz szerezte a 82. percben, így ő mesterhármassal, csapata pedig értékes győzelemmel zárta a kaukázusi túrát (2–3).

ZELJEZNICAR–NEFTCI

Kétszer is hátrányba került Szarajevóban, de végül veretlen maradt a Tamás Márkkal felálló Neftci a Zeljeznicar vendégeként. A győzelmet ezzel együtt nem tudta megszerezni a bosnyák alakulat, Rahman Haciyev a 94. percben mentette döntetlenre a találkozót (2–2).

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Torpedo-BelAZ Zsogyino (fehérorosz)–AEK Larnaca (ciprusi) 2–3
Qabala (azeri)–Omonia (ciprusi) 2–3
Zeljeznicar (bosnyák)–Neftci (azeri) 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik