El: Harcolunk azért, hogy Budapesten játszhassunk – Bonucci

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 09:32
null
A Juventusban ötszázadik mérkőzésén pályára lépő Bonucci szeretne ott lenni a budapesti döntőben (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, a Juventus az utolsó másodpercben egyenlített a Sevilla ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén. A torinói csapat részéről az 500. mérkőzését játszó Leonardo Bonucci a mérföldkőre emlékezett vissza, az egyenlítő gólt szerző Federico Gatti pedig a Sevillát méltatta, míg Allegri próbált nem foglalkozni a bíróval. A spanyol csapat játékosai sajnálják, hogy az utolsó pillanatban gólt kaptak, mivel szerintük a Juventus nem volt igazán veszélyes.

A Sevilla edzője, José Luis Mendilibar így értékelt a mérkőzés után az UEFA oldalának: „Nagyszerű első félidőt játszottunk, sok labdát szereztünk és veszélyt teremtettünk. A második félidőben azonban nehezen tudtunk rájuk ijeszteni, így ők kényelmesebbek játszhattak. A hajrában szinte végig a saját térfelünkön védekeztünk. Nem tudom, azért volt-e ez, mert elfáradtunk, vagy mert ők ennyire nyomtak.” Emellett a spanyol edzője megerősítette, hogy Ocamposnak kiújult az izomproblémája, és nem biztos, hogy felépül a visszavágóra.

Óliver Torres, a Sevilla középpályása csalódott volt a lefújást követően. „Szomorúak voltunk az utolsó percben kapott gól miatt, de azt hiszem, elismerésre méltó az az erőfeszítés, amit a csapat nyújtott, a nagyszerű játék, amit egy ilyen ellenféllel szemben mutattunk idegenben. Di María nagy gondot okozott, a második félidőben ők domináltak, de nemigen tudtak veszélyt teremteni.”

A Sevilla védője, Nemanja Gudelj szerint sem volt igazán veszélyes a torinói csapat. „Különösen büszke vagyok az első félidőre, amelyben több gólt is lőhettünk volna. A második játékrészben hagytuk, hogy átvegyék az irányítást, de így sem okoztak sok veszélyt. Nem jó érzés, ha a 97. percben betalál az ellenfél, de büszkék lehetünk magunkra, és jó eredményt viszünk magunkkal a Sánchez-Pizjuánba. Már korábban is mondtam, a Sevilla számára egyetlen csapat sem túl nagy.”

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere elsősorban csapata kitartását dicsérte. „Túl sok hibát követtünk el. A srácok jól küzdöttek, és megérdemelt döntetlent értek el, amivel minden adva van a visszavágóra – kezdte értékelését az 55 éves olasz edző. – A Sevilla nagyon tapasztalt csapat, mindig képes a jó teljesítményre; ne felejtsük el, hogy a Manchester United 2–0-ra vezetett, ám a spanyolok 2–2-re alakították az eredményt, és 3–0-ra megnyerték a visszavágót. Élesebbnek kellett volna lennünk a támadó harmadban, különösen a kezdő 25 percben, mivel egy kicsit elhamarkodottan játszottunk, majd kontratámadásból kaptunk gólt.”

Allegri a Football Italiának tett nyilatkozatában kitért Badé Adrien Rabiot elleni durva szerelésére is, amikor a játékvezető nem ítélt tizenegyest. „Nem mondunk semmit. Pályafutásom során sohasem beszéltem a játékvezetőkről. Csak annyit mondok, hogy gratulálok a csapatomnak, amiért nem hagyták, hogy az eset megviselje őket, megőrizték a nyugalmukat, és a meccsre fókuszáltak. A játékvezetők értékelni fogják, hogy büntető volt-e vagy sem, nem pazarolhatjuk erre a mentális energiánkat. Eleget foglalkoztunk már kedvezőtlen incidensekkel ebben a szezonban, nyugodtnak kell lennünk, és a munkánkra koncentrálni.”


Federico Gatti, a Juventus egyenlítő találatát szerző játékos örül a góljának, de tudja, ez egyelőre nem elég a továbbjutáshoz. „A gól sokat jelent, de még többet fog jelenteni, ha a visszavágón is hozzuk az eredményt, különben semmit sem ér. Nagyon erős csapat a Sevilla, megpróbálja szétzilálni a játékot, de előbb-utóbb adódik majd egy lehetőség [Spanyolországban], és ezt ki kell használnunk."

A Juventus 36 éves védője, Leonardo Bonucci 500. meccsét játszotta a torinói klubban. „Az ötszáz mérkőzés történelmi tett. A Juve történetében szerepelni büszkeség és megtiszteltetés. Gyerekként erről álmodtam, és csak keveseknek sikerül. Örülök neki, hogy eljutottam idáig, amiért minden csapattársamat elismerés és köszönet illeti.” Bonucci hozzátette, harcolni fognak azért, hogy Budapesten játszhassanak.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

JUVENTUS (olasz)–SEVILLA (spanyol) 1–1 (0–1)
Torino, Allianz Stadion. Vezette: Siebert (német)
JUVENTUS: Szczesny – Danilo, Bonucci (Gatti, 61.), Alex Sandro – Cuadrado, Miretti (F. Chiesa, a szünetben), Locatelli, Rabiot, Kosztics (Iling-Junior, a szünetben) – Di María (Pogba, 70.) – Vlahovics (Milik, 61.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
SEVILLA: Bunu – Jesús Navas, Badé, Gudelj, Acuna – Fernando, Rakitic – Ocampos (Montiel, 34.), Óliver Torres (Alejandro Gómez, 74.), Bryan Gil (Lamela, 81.) – en-Nesziri. Vezetőedző: José Luis Mendilibar
Gólszerző:Gatti (90+7.), ill. en-Nesziri (26.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik