El: nem lesznek vendégszurkolók a Feyenoord–Roma párharc során

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 19:03
null
Nem lesznek vendégszurkolók a Feyenoord és az AS Roma Európa-liga-negyeddöntőjén (Fotó: Getty Images)
Vendégszurkolók nélkül rendezik meg az Európa-liga negyeddöntőjében április 13-án és 20-án rendezendő Feyenoord–AS Roma párharcot – számolt be róla honlapján a holland klub.

Mint a rotterdamiak közölték, az olasz hatóságok úgy döntöttek, kizárják a vendégszurkolókat a római visszavágóról, s a döntés után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azt javasolta a Feyenoordnak, hogy ne árusítson jegyeket az olasz drukkereknek az első mérkőzésre.

Eredetileg egyébként 1200 holland utazhatott volna Rómába, de őket nem fogadták volna jó szívvel az olasz fővárosban, ezt követően az UEFA bejelentette, hogy olasz szurkolók sem lehetnek Rotterdamban.

2015 februárjában randalírozó holland szurkolók szállták meg Róma belvárosát, az olasz rendőrség többször megrohamozta őket. Harminchárom drukkert őrizetbe vettek, és sérültek is voltak a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában. A visszavágó sem múlt el botrány nélkül, kétszer is félbe kellett szakítani a mérkőzést rendbontás miatt.

Egyébként a két csapat legutóbb a tavalyi Európa-konferencialiga-döntőben találkozott egymással, s a tiranai meccset az olaszok nyerték 1–0-ra.

A rómaiak egyébként vélhetően azért sem fogadták volna szívesen a hollandokat, mert a Feyenoord Lazio elleni csoportmeccsén vizelettel teli poharakat dobáltak a pálya és Maurizio Sarri vezetőedző felé, ráadásul a mozgássérültek szektorából egy szurkoló még egy katétert is eldobott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik