Ekl: az Újpest kellemetlen ellenfél volt – svájci lapszemle

BORSOS LÁSZLÓ (Bázel)BORSOS LÁSZLÓ (Bázel)
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 11:02
null
Az Újpest 6–1-es összesítéssel esett ki a Basel ellen (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, az Újpest 4–0-ra kikapott a svájci Baseltől az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörének visszavágóján, így 6–1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Íme, a svájci lapok értékelése a találkozó után.


BZ:
A napjainkban meggyőzően teljesítő Basel az Újpesten is átlépett, a kilátogatók egy futballfesztivál részesei lehettek. Noha a házigazda nem szegezte első pillanattól az utolsóig kapujához az ellenfelet, úgy fest, a csapatnak elég, ha a megfelelő pillanatban kapcsol magasabb fordulatszámra – mint tette azt a vezető gól megszerzése előtt. Az Újpest kellemetlen ellenfél volt, csak Heinz Lindner védéseinek köszönhető, hogy nem szerezte meg a vezetést, ám miután a bázeliek újra támadásba lendültek, néha túlzottan lezser, de eredményes futballjuk révén újabb gólokat szereztek.


Bilck: A Basel álomkezdése még a mérkőzést a helyszínen megtekintő Roger Federert is levette a lábáról! A sorozatban hetedik meccsén győzedelmeskedő együttes már a budapesti találkozón lerendezte a továbbjutás kérdését, de Sebastiano Esposito gólpassza miatt megérte megváltani a belépőket a visszavágóra is. A rájátszásban a Hammarby erősebb ellenfél lesz, mint az Újpest volt, a július eleje óta bajnoki meccseket játszó rivális saját pályáján veszélyes csak igazán!

Sport.ch: Továbbra is meggyőző a Basel támadójátéka, a csapat kiütötte az Újpestet. Jól láthatóan mindkét fél igyekezett jó futballt játszani, ám az első félidő kevés igazán nagy helyzetet hozott. Hatékonyságuknak köszönhetően szereztek vezetést a hazaiak, míg a magyarok bátran jöttek ki a második félidőre, ám a lehetőségeik kimaradtak, ezután pedig csak idő kérdése volt, mikor talál be a Basel. (A meccs hősének a lenyűgözően teljesítő, két gólpasszt jegyző Sebastiano Espositót választotta a portál, míg a vesztesének a ziccert elpuskázó Junior Tallót.)

Basler Zeitung: A másfél év után visszatérő ultrák jó mérkőzést láthattak, csapatuk megérdemelten győzött négygólos különbséggel is. A bázeliek egy meglehetősen nehéz budapesti mérkőzés után jó játékkal rukkoltak ki, különösen az első játékrészben játszottak hatékonyan, két valamirevaló helyzetüket gólra váltották, majd a fordulás után is uralták a meccset, nem engedték kibontakozni az újpestieket, s tovább növelték az előnyüket.

24heures.ch: Elmaradt a fordulat a Rajna partján, szemrebbenés nélkül vette az akadályt a Basel, amely a magyarországi találkozó után hazai pályán is győzött, ellenfele csak ráijeszteni tudott. Az elöl remekelő svájci együttes hátul nem volt elég magabiztos, olykor bizonytalannak tűnt – a hibázó Cömert aligha tett jó benyomást a mérkőzést a helyszínen megtekintő Murat Yakin szövetségi kapitányra. Lenyűgöző az együttes gólkülönbsége: az idényben 24 szerzett mellett három kapott a mérlege.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FC Basel (svájci)–ÚJPEST FC 4–0 (2–0)
Bázel,
St, Jakob-Park,12 337 néző. Vezette: Igal Frid (izraeli)
Gólszerző: Males (21.), Stocker (45+2.), Arthur Cabral (70.), Petretta (90.)
Továbbjutott: az FC Basel, kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik