El: Üres stadionban sem lesz könnyebb a meccs – Juhász

Vágólapra másolva!
2015.08.07. 14:13
Szurkolói viselkedése miatt a Lech Poznan labdarúgócsapata jelen állás szerint zárt kapuk mögött kénytelen fogadni a Videotont az Európa-liga playoffkörének első mérkőzésén, Juhász Roland szerint azonban így sem vár rájuk könnyű feladat.

„Egyáltalán nem vár ránk könnyű párharc – idézi a vidi.hu a jelenleg sérült Juhász Rolandot. – Ugyanakkor két nagyon különleges mérkőzést fogunk játszani, hiszen lengyel ellenfelünk három honfitársunkat is foglalkoztatja. Azt tudni kell, hogy a rájátszásban már nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. Örülök annak, hogy az első mérkőzést idegenben játsszuk. Úgy tudni, a kinti mérkőzésünk zárt kapus lesz, mert a lengyelek büntetést kaptak az UEFA-tól. A válogatottal játszottam abban a stadionban telt ház előtt, és valami félelmetes ott a hangulat. Nemcsak válogatott meccsen, hanem bajnokikon és természetesen nemzetközi kupamérkőzéseken is. Ugyanakkor nem szabad abba a hibába esnünk, hogy ha valóban szurkolók nélkül, üres stadionban kell játszanunk, akkor elhisszük, hogy könnyebb meccs vár ránk. Mindenesetre van majdnem két hetünk, ennyi idő alatt rendezni kell a sorainkat, és akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást.”

CASONI: ELŐNY LEHET, HOGY IDEGENBEN KEZDÜNK
„Részletesen még nem ismerem az ellenfelet, de természetesen hamarosan megnézem majd a Poznan idei mérkőzéseit, utána részletesen kielemezzük a lengyel csapatot. Előny lehet, hogy idegenben kezdünk. Fontos lenne góllal vagy gólokkal hazatérnünk Lengyelországból. Ha tényleg zárt kapuk mögött fogad minket a Lech, azzal sem szabad foglalkoznunk, nekünk kizárólag saját játékunkra kell koncentrálnunk az odavágón is” – nyilatkozta Casoni a vidi.hu-nak.

A BL-selejtező 2. fordulójában az FK Sarajevo–Lech Poznan mérkőzésen a vendégszurkolóknál rasszista jelentéstartalommal bíró transzparens volt, ezért az UEFA 50 ezer euróra megbüntette a lengyel klubot, amelynek ezen kívül a következő hazai európai kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. A döntés augusztus 3-án, azaz a Lech–Basel találkozó után született, a zárt kapus büntetés tehát a poznaniak Videoton elleni selejtezőjén lép érvénybe – hacsak nem lesz sikeres a lengyelek fellebbezése.

„Biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk a lengyel bajnok ellen, ugyanis a lengyel bajnokság véleményem szerint előrébb tart, mint a magyar – nyilatkozta a klub honlapjának Szolnoki Roland. – Ráadásul a Lech Poznan minden esztendőben a bajnoki címért harcol. Három magyar is van a keretükben, ez külön presztízst ad a párharcnak. A továbbjutást illetően fontos kérdés, hogy melyik együttes lesz összeszedettebb augusztus 20-án és 27-én. Az első mérkőzésen szerintem az lesz a fő célunk, hogy ne kapjunk gólt idegenben, szerintem ott nulla nullás döntetlennel is elégedettek lehetünk, hiszen hazai pályán képesek lehetünk legyőzni bárkit.”

LANG ÁDÁM ÍGY LÁTTA A SORSOLÁST

Az Európa-liga-selejtező playoffkörének sorsolásáról itt olvashat.

„SOSEM TUDTUNK VIDEOTON-JÁTÉKOST IGAZOLNI, MERT TÚL SOKBA KERÜLTEK VOLNA”
Piotr Rutkowski, a Lech Poznan labdarúgócsapatának alelnöke nem meri kijelenteni, hogy ők a Videoton elleni El-selejtezős párharc esélyesei.

„A sorsolás előtt is egyértelműen a csoportkörbe jutást tűztük ki célul, függetlenül attól, ki lesz az ellenfelünk. Nehéz lenne kijelenteni, hogy mi vagyunk a favoritok. A tény, hogy ellenfelünk bajnok lett legutóbb, azért jelent valamit. Az is igaz ugyanakkor, hogy a Videoton elvesztette két kulcsjátékosát. Mindenesetre érdekes párharc vár ránk” – mondta nem sokkal a sorsolás után Piotr Rutkowski.

„Úgy tudjuk, az utóbbi évek leggazdagabb magyar klubjáról van szó – folytatta a klub alelnöke. – Sokkal többet tudnak fizetni a játékosaiknak, mint az ellenfeleik, a bérek náluk nagyjából olyan szinten mozognak, mint nálunk. Sosem tudtunk Videoton-játékost igazolni, mert túl sokba kerültek volna nekünk.”

Rutkowski szerint előny számukra, hogy három magyar játékosuk is van: „Talán Gergő (Lovrencsics) élvezi majd a leginkább. A motivációnak ez jót tesz, minden játékosnak különleges élmény hazai környezetben, a családtagok és barátok előtt játszani.”

A klub második embere kitért az UEFA által rájuk kirótt zárt kapus büntetésre is, amely ellen még harcolnak: „Az egyik erősségünket veszítettük el. A szurkolótáborunk a tizenkettedik emberünk. Először indoklást kell kérni, aztán lehet fellebbezni. Mindkettőt megtettük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik