El: a DVSC két kellemetlen sorozata is folytatódott

Vágólapra másolva!
2015.08.07. 10:32
null
Máté Péter kiállításával végleg reménytelenné vált a Loki helyzete Trondheimben (Fotó: MTI)
Két kellemetlen sorozata is folytatódott a DVSC-Teva labdarúgócsapatának az európai kupaporondon: immár tizenhárom mérkőzésre nyúlt a debreceniek idegenbeli nyeretlenségi szériája, a buta kiállítások tekintetében pedig eggyel bővült a már így is nyomasztóan hosszú lista.

Kezdjük a kiállításokkal: Máté Péter a 48. percben kapott piros lapot a Rosenborg elleni idegenbeli, 3–1-re elveszített mérkőzésen, 2010 óta ez a hetedik eset, hogy debreceni játékost kiállítanak európai kupamérkőzésen még a 67. játékperc előtt.

Egy esetben (Kabát Péter kiállítása a Metaliszt Harkiv ellen) még Herczeg András volt a tréner, a másik hatban (Nikolov Balázs a BATE, Luís Ramos az FC Bruges, Rezes László az FC Bruges, Bódi Ádám a Strömsgodset, Selim Bouadla a BATE, majd Máté Péter a Rosenborg ellen) már Kondás Elemér. A hét mérkőzésből hatot elveszített a Loki, egyen döntetlent játszott.

A másik rossz széria: immár tizenhárom mérkőzés óta nyeretlen idegenben a DVSC az európai kupaporondon. A legutóbbi Loki-siker dátuma 2010. augusztus 26., ekkor a Debrecen a bolgár Liteksz otthonában, az El-rájátszásban nyert 2–1-re.

Kondás Elemér irányításával a DVSC még nem tudott megnyerni idegenbeli kupamérkőzést – tíz kísérletből. A meccslista: Skënderbeu 0–1, BATE 1–1, FC Bruges 1–4, Strömsgodset 2–2, Cliftonville 0–0, BATE 1–3, Young Boys 1–3, Szutjeszka Niksics 0–2, Skonto 2–2, Rosenborg 1–3.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik