Ismét kikapott a Debrecen, simán kiesett

Vágólapra másolva!
2015.08.06. 18:55
null
Máté kiállításával végleg megpecsételődött a Loki sorsa (Fotó: MTI)
A DVSC idegenben 3–1-es vereséget szenvedett a Rosenborgtól az Európa-liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján. A magyar csapat 6–3-as összesítéssel esett ki.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, HARMADIK FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Rosenborg (norvég)–DEBRECENI VSC 3–1 (Söderlund 27., M. Jensen 40., Vilhjálmsson 86., ill. Castillion 43.)
Kiállítva: Máté (48.)

Továbbjutott: a Rosenborg, 6–3-as összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KETTŐS VERESÉGGEL ESETT KI A ZELJEZNICAR, GÁZOLT A DORTMUND
Az összes csütörtöki eredmény.

Nem, nem, nem és nem – rázták fejüket a Debrecen-szurkolók a Rosenborg elleni párharc visszavágóján, hiszen a hazai vereség okozta csorbát hamar kiköszörülhette volna a Loki, csakhogy előbb Ibrahima Sidibe, majd Geoffrey Castillion is elrontott egy ziccert. Bezzeg a norvégok! Verpecz István két szép védés után besegítette a bal sarokba Alexander Söderlund kapu mellé tartó fejesét (1–0), majd egy újabb magyar védelmi nyílt napot a csapatkapitány Mike Jensen használt ki egy parádés tekeréssel (2–0). Kész szerencse, hogy az első félidő végén a norvégok is megtették azt a szívességet, hogy egyedül hagyták a kapu előtt Geoffrey Castilliont, aki ezúttal a léc alá bombázott (2–1).

Még mielőtt elkezdhettünk volna reménykedni, a második játékrész elején Máté Péter teljesen fölöslegesen begyűjtötte második sárga lapját is a mérkőzésen, és ezzel tulajdonképpen el is dőlt a párharc. A DVSC jó ideig nem tudott veszélyes támadást vezetni, de nem rohant ész nélkül a Rosenborg sem, bár az ördöngös Pal André Helland beadásai után tízpercenként így is ki tudtak alakítani egy-egy helyzetet a norvégok.

A hajrában már csak annyi volt a kérdés, hogy mikor fogy el a lelkes hazai közönség kórusából a szusz – nos, a napsütés és az újabb siker jó hatással volt a norvég fanok hangszálaira, mert kitartottak a hármas sípszóig. A csereember Matthías Vilhjálmsson is segített megtartani a hangulatot, mert közelről a kapuba fejelt: 3–1 lett a vége.

Természetesen vigasztalhatjuk magunkat azzal, mint a labdarúgásban az 1934-es világbajnokság óta szinte mindig, hogy ismét önmagunkat vertük meg, de maradjunk annyiban, hogy győzött a jobbik csapat. Ezúttal is.

1–0, Söderlund


2–0, M. Jensen


2–1, Castillion


3–1, Vilhjálmsson


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EL: ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik