El: Kondás nem örül a korai, 17 órás kezdésnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.22. 18:56
null
Kondás Elemér szíve szerint később kezdené a csütörtöki<br />mérkőzést (Fotó: Szabó Miklós)
A DVSC-Teva labdarúgócsapatát irányító Kondás Elemér nem örül neki, hogy a Skonto Riga elleni El-selejtezős párharcuk visszavágója korán, 17 órakor kezdődik, ám ettől függetlenül győzelmet vár együttesétől.

„Jó eredményt értünk el Rigában, viszont ez nem jelent semmit – idézi a dvsc.hu Kondás Elemért. – Minden meccs magában hordozza a veszélyt. Ellenfelünk remekül kontrázik, vélhetően most sem lesz másképpen. Veszélyesek tudnak lenni a támadásai, úgyhogy erre mindenképpen figyelni kell. Mi azonban hazai pályán arra törekszünk, hogy megnyerjük a találkozót, mert tovább akarunk jutni ebből a párharcból. Hazai pályán támadni fogunk, viszont észnél kell lennünk a védekezésnél is. Nem örülök a korai kezdésnek, az élettani folyamtok ilyenkor másképpen mutatkoznak, viszont nekünk ehhez kell most alkalmazkodnunk. Eltiltottunk nincs, és a sérültek is felépültek, csak a műtéten átesett Nenad Novakovicsra és Ludánszki Bencére nem számíthatunk.”

A szerdai sajtótájékoztatón megszólalt Tamazs Pertija, a Skonto Riga vezetőedzője is, aki a telt háznak örülne, a nagy meleg pedig egyáltalán nem zavarja.

„Nagyon szép a stadion, igazán tetszik – mondta Tamazs Pertija. – Már csak az kell, hogy jó meccs legyen benne holnap. Örülnék, ha telt ház lenne, mert jó hangulatban könnyebb futballozni. Az ellenféllel egy hete megismerkedtünk, így már tudjuk, mire számíthatunk. Van néhány elképzelésünk, amelyet ki akarunk próbálni. Az időjárás olyan, amilyen. Nekem nem okoz gondot, mert Grúziából származom, és ott még melegebb van, de vannak játékosok, akik ehhez nincsenek hozzászokva, és emiatt biztos nem lesz könnyű nekik. Remélem, ettől még mindenki ki tudja adni magából a maximumot. A DVSC-t erősebb csapatnak tartjuk, más az itteni bajnokság színvonala is, mint nálunk. Ami Rigában volt, elmúlt, a holnapi teljesen más mérkőzés lesz. Nekünk támadnunk kell, amúgy is az agresszív foci a jellemző ránk, de ellenfelünkre is, így biztos vagyok benne, a labdarúgást szerető emberek jó találkozót látnak majd.”

Az első mérkőzésen 2–2-es döntetlen született Lettországban, a debreceni visszavágó csütörtök 17 órakor kezdődik.

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

Július 23., 17.00: DEBRECENI VSC–Skonto Riga (lett) (Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik