nemzetisport.hu
2019.05.25 11:12 Frissítve: 2019.05.25 15:56

Kerekesszékes vívó-vk: Veres remekelt, arany- és bronzérmet nyert Sao Paulóban

Az egyéni versenyek után már biztos, legalább két éremmel, egy arannyal és egy bronzzal jöhet haza a brazíliai paralimpiai kvalifikációs világkupa-versenyről Veres Amarilla. A BVSC vívója a rögtön az első versenynapon megállíthatatlan volt és a női párbajtőrözők (A kategória) közt első helyen zárt. A döntőben honfitársát, Krajnyák Zsuzsannát nagy csatában, 15:13-ra győzte le. Másnap újabb „magyar csata” várt Veresre, a kardvívók (A kategória) negyeddöntőjében Hajmási Évát múlta felül 15:10-re.

„Mindig csapattárs és honfitárs ellen a legnehezebb vívni. Nem is feltétlenül sportszakmai, sokkal inkább érzelmi okokból – idézte fel a két asszót Kovács Iván és Bódy István tanítványa. – Mindenki azt szeretné, ha a csapattársa a lehető legjobb eredményt érné el, erre egymás ellen kell küzdenetek. Ez most mind a két nap megtörtént.”

Az újabb döntő viszont nem jött össze, a későbbi ezüstérmes, ukrán Morkvics 15:13-ra legyőzte Verest az elődöntőben, aki így harmadik lett ebben a kategóriában.

A Career Sport menedzseltje így sem volt elégedetlen, hozzátette: előzetesen csak az volt a célja, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse mindkét kategóriában.

„Mivel a selejtező után első számú kiemelt voltam, így a főtáblán nem kellett vívnom az első körben. A legjobb tizenhat között viszont már nagyon sűrű a mezőny, nincs könnyű ellenfél, mindegy, milyen ágra kerül az ember. Mindenki a tokiói kvalifikációra koncentrál, ennek megfelelően nagyon felkészült.”

Nemcsak Veres Amarilla szerepel remekül Sao Paulóban. Az egyéni versenyek után a magyar csapat összesen hét éremnél jár, Krajnyák Zsuzsanna tőr (A) egyéniben, Osváth Richárd férfi kard (A) egyéniben lett első helyezett.

Hétvégén a csapatversenyekkel folytatódik a brazíliai világkupa-állomás programja.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.

2023.03.22 15:05:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tavalyi esküvője után idén több versenyre is együtt készül Nardelotti Zoltán és felesége, Ajsa.