Vívás: Így nyerte meg a férfi kardcsapatunk a budapesti világkupát! – videó

Vágólapra másolva!
2022.03.21. 09:34
Abszolút magyar sikerrel zárult a férfi kardozók 2022-es budapesti világkupa-viadala. Szilágyi Áron egyéni diadala után vasárnap a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron alkotta csapat sem talált legyőzőre hazai közönség előtt. Nézze meg a franciák elleni döntő győztes találatát, és élje át újra a vívóinkkal azokat a pillanatokat, amelyek számukra a legemlékezetesebbek voltak a hétvége során!

Szilágyi Áronnalszombaton még csak a duplázás lehetőségéről beszélgethettünk,egy nappal később már mindez valósággá vált. Háromszoros olimpiai bajnokunk a bakancslistáján azt a tételt is kipipálhatja, hogy egyazon viadalonmegnyerte az egyéni számot,és a csapattal is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Iliász Nikolász szinte az utolsó pillanatban került be a csapatba,mert az egyéni verseny során Gémesi Csanád bokasérülést szenvedett.Videónkban részletesen is beszélt arról, hogyan élte meg a sikerrel végződő csapatversenyt, s azt is kijelentette, úgy érzi, sikerült bizonyítania, hogy lehet rá számítani és a magyar csapat erősebb vele.

Tizenhárom év után nyerte meg ismét a magyar férfi kardcsapat a budapesti világkupaversenyt (Fotó: Dömötör Csaba)
Tizenhárom év után nyerte meg ismét a magyar férfi kardcsapat a budapesti világkupaversenyt (Fotó: Dömötör Csaba)

Bár Szatmári András a döntő miatt lemaradt az idei év első Formula–1-es futamáról, cseppet sem bánja, hogy a nap végéig a BOK-csarnokban kellett maradnia. És ha már szóba került az F1, elárulta, mit vár az idénytől, amelyet kedvence, Kimi Räikkönen is már csak a televízió előtt ülve néz.

Videónkban mind a hárman felidézik a viadal számukra legkedvesebb pillanatát, amelyet nemcsak szavakkal írnak le, hiszen képünk is van hozzá.

ZARÁNDI CSABA VILÁGKUPAVERSENY, BUDAPEST, BOK-CSARNOK

FÉRFI KARDOZÓK CSAPATVERSENYE

Nyolcaddöntő:Magyarország–Spanyolország 45:30 (Decsi T. +9, Szatmári +6, Iliász +1, Szilágyi –1)

Negyeddöntő:Magyarország–Irán 45:37 (Szilágyi +12, Szatmári +2, Iliász +1, Decsi T. –7)

Elődöntő:Magyarország–Románia 45:30 (Szilágyi +7, Decsi T. +4, Szatmári +2, Iliász +2)

Döntő:Magyarország–Franciaország 45:38 (Szatmári +5, Szilágyi +2, Iliász +1, Decsi T. –1)

Végeredmény:1. Magyarország (Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron), 2. Franciaország, 3. Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik