Vívás: Gémesi Csanád gyors felépülésre számít

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.03.20. 13:35
null
Gémesi Csanád gyors felépülésre számít (Fotó: Földi Imre)
Az egyéni verseny első körében sérült meg Gémesi Csanád szombaton a kardvívók budapesti világkupa-viadalán, így vasárnap a pást mellől szurkolt társainak a csapatversenyen.

Megijesztett minket szombaton.
Decemberben megsérült a jobb bokám, azt gondoltam, már rendben van, alapvetően rendben is volt, de egy szerencsétlen mozdulat újra előhozta ezt a sérülést – válaszolta Gémesi Csanád. – Hála istennek, nem súlyos, érezhető, hogy a szalag tartja a bokámat, valószínűleg nincs is elszakadva. Gyors felépülésre számítok.

Mi jön ezután, megy még kivizsgálásra?
– Nem valószínű, a rehabilitáció megmutat mindent, vagyis ahogy engedi a fájdalom, úgy terhelhetem a bokámat. Néhány nap múlva elkezdem a gyógytornát – végigmentem ezen az úton decemberben, tudom, mi következik.

Félsz nem volt önben, hogy rásérül a bokájára?
– Január eleje óta a bokámnak semmi baja nem volt, nem volt előjele az újabb sérülésnek, ezért is voltam nagyon elkeseredett szombaton. Nehezen gyűrtem le magamban a csalódottságot.

A pást mellől szurkol a csapatnak; hogy tetszik a fiúk vívása?
Eddig minden rendben, Irán ellen nem volt könnyű a negyeddöntőben, nagyon kellemetlen, erős ellenfél, a végén mégis magabiztos győzelmet arattak a srácok.

Bár nem jós, mit gondol, mikor versenyezhet újra?
A következő versenyen szeretnék indulni: még nem tudjuk, hogy április végén megrendezik-e a szöuli viadalt, ha nem, akkor bizonyosan indulok a következő versenyen, hiszen az májusban lesz Madridban, ha igen, akkor is úgy tervezem, hogy ott leszek Dél-Koreában, de ezt azért most még nem jelenthetem ki százszázalékosan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik