Vívás: Nem gondolom, hogy annyival jobb vívó vagyok Curatolinál – Szilágyi Áron

Vágólapra másolva!
2022.03.19. 21:07
„Lehet, hogy ez most még nem látszik rajtam, de higgyétek el nekem, nagyon örülök, fantasztikus érzés itthon világkupát nyerni! Büszke vagyok arra, hogy végre ez a kupa is az enyém lett” – mondta Szilágyi Áron a budapesti világkupa-viadal megnyerése után. A döntőben azzal a Luca Curatolival vívott, aki még sosem tudta legyőzni, s továbbra is várnia kell erre a pillanatra. Háromszoros olimpiai bajnokunk útja nem volt könnyű a diadalig: Szatmári Andrással már a 32 között összekerült, a negyedöntőben az olimpia ezüstérmes Luigi Samele volt az ellenfele, Kim Dzsung Hvant pedig 15:14-re múlta felül az elődöntőben.     

Szilágyi Áron már-már el is felejtette, milyen az, amikor egy egész csarnok zengi a„Hajrá, Áron!”-t. Mint elmondta, nagyon jó érzés volt versenyzni, pástra lépni, adni egy-egy találatot, megnyerni az asszókatna BOK-csarnokban rendezett világkupa-viadalon. Megnyert asszóból pedig akadt hét is, hiszen háromszoros olimpiai bajnokunk életében először magasba emelhette a hazai versenyen a kupát. Döntőbeli ellenfele, Luca Curatoli legyőzése ezúttal sem jelentett neki különösebb problémát – 15–7 lett a vége –, eddig mind a tizenegy asszójukból Szilágyi jött ki győztesen, mégsem gondolja azt, hogy annyival jobb vívó lenne az olasznál, hogy legalább egyszer nem tudott volna ellene nyerni.

Videónkban természetesen végigvesszük a döntőig vezető utat, a viadal érzelmi oldalát, s előretekintünk a vasárnapi csapatversenyre.

Szilágyi Áron nagyon boldog, hogy végre nyerni tudott hazai közönség előtt (Fotó: Dömötör Csaba)
Szilágyi Áron nagyon boldog, hogy végre nyerni tudott hazai közönség előtt (Fotó: Dömötör Csaba)

Az eredményhirdetés után az NSO Tv megszólaltatta Luca Curatolit is, aki egyelőre nem jött rá arra, mi lenne a győztes taktika Szilágyi ellen. Ám nem adja fel, hogy egy napon legyőzi a páston.

Szatmári András érthetően csalódottan értékelt, miután a 32 között 15–9-re kikapott az ihletett formában vívó Szilágyitól. Bár vitatott néhány bírói ítéletet, és kívülről úgy tűnhetett, nem küzd, ő ezt másképp érezte. Viszont elismerte, hogy ezen a napon honfitársa fejben jobb volt nála.

GEREVICH-KOVÁCS-KÁRPÁTI VILÁGKUPAVERSENY, BOK CSARNOK

Kard. Egyéni. Férfiak. A legjobb 32 közé jutásért:Szilágyi–Almutairi (szaúdi) 15–5, Szatmári–C. Heatcock (német) 15–13, Decsi T.–Iliász 15–11, Schneider (német)–Gémesi Cs. 15–9, Ku Bon Gil (dél-koreai)–Kossuth 15–8, F. Ferjani (tunéziai)–Horváth G. 15–13.A legjobb 16 közé jutásért:Szilágyi–Szatmári 15–9, Samele (olasz)–Decsi T. 15–9.Nyolcaddöntő:Szilágyi–Elsissy 15–11.Negyeddöntő:Szilágyi–Samele 15–11.Elődöntő:Szilágyi–Kim Dzsung Hvan (dél-koreai) 15–14.Döntő:Szilágyi–Curatoli (olasz) 15–7.Végeredmény:1. Szilágyi Áron, 2. Curatoli, 3. Kim Dzsung Hvan és O Szang Uk (dél-koreai), ...22. Decsi Tamás, ...27. Szatmári András, ...35. Gémesi Csanád, ...44. Iliász Nikolász, ...53. Horváth Gergő, ...55. Kossuth Bálint

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik