T. A. 2021.04.15 18:39 Frissítve: 2021.04.15 20:16

Vitorlázás: megerősítette első helyét Berecz a finn Eb-n

A címvédő Berecz Zsombor mindkét csütörtöki futamát megnyerte, és megerősítette vezető pozícióját az Európa-bajnokságon.

Berecz Zsombor megerősítette pozícióját az élen (Fotó: Cserta Gábor/MVSZ – archív)

 

 

Négy nap hihetetlenül kiegyensúlyozott versenyzés után Berecz Zsombor egy tökéletes nap után 11 ponttal vezet a vilamourai kontinensviadalon. Érdekesség, hogy a magyar olimpikon az egyetlen a mezőnyben, aki minden futamában a top tízben végzett, ennek köszönheti a magabiztos vezetést.

„Ez az én napom volt, de nem mondanám könnyűnek – értékelt Berecz Zsombor a tökéletes nap végén, majd áttért egy szerinte fontosabb kérdésre: – A hajóosztály mezőnye tele van remek vitorlázókkal és nagyszerű emberekkel, ami az olimpiai osztályokon belül is a legerősebb csapattá kovácsol minket fizikailag és mentálisan egyaránt. Ha valaki azt mondja: finnes vitorlázó, az értéket, történelmet, legendát képvisel, ami az osztály sajátja. A mezőny minden tagja büszke arra, hogy itt versenyez, és készen állunk arra is, hogy harcoljunk ezért. Nagyon sok fiatal tehetségünk van, akiknek szükségük van az esélyre, hogy megméressék magukat az olimpián.”

Berecz nyilatkozata arra utal, hogy az egyik legférfiasabb osztály, a finn jelen állás szerint Tokióban utoljára szerepel az ötkarikás játékok programján, a mezőny azonban küzd azért, hogy a nemzetközi szövetség megváltoztassa ezt a döntést.

Visszatérve az Európa-bajnokságra: Berecz 11 pontos előnye magabiztosnak mondható, és imponáló is, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mögötte az olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok Giles Scott következik.

Ezen a versenyen a versenyzők kérésének megfelelően nincs éremfutam, így a pénteki két futamon eldől az aranyérem sorsa. Ha minden a tervek szerint alakul (vagy legalább csak úgy, mint eddig), Berecz pénteken újra hazahozhatja azt a vándorserleget, amelyet címvédőként annak rendje és módja szerint visszavitt Portugáliába.

FINN EURÓPA-BAJNOKSÁG, VILAMOURA
Az állás 8 futam után: 1. Berecz Zsombor (magyar) 32 helyezési pont, 2. Scott (brit) 43, 3. Theuninck (svájci) 56

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.

2021.04.29 22:33:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Műesés, rájátszás, fordított esetben durva faultot kísérő, automatikus »Labda volt, spori!« megjegyzés – folyamatosan a bíró megtévesztése a cél. A hazugság – mondjuk ki nyíltan.

2021.04.28 22:55:49

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyesek számára talán meglepő, de anno a román tornászlányok többsége mégsem a veréseket, a sérülten, betegen is versenyzésre kényszerítést tekintette a kínzások kínzásának, hanem az éhezést. Az állandó fogyókúrázás pedig egészen elképesztő dolgokra sarkallta őket.