Triatlon-vk: Bragmayer és Lehmann lett a legjobb magyar

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 18:18
Jó úszással alapozták meg versenyzőink top 10-es eredményeiket a tiszaújvárosi világkupán: a nőknél két, a férfiaknál három versenyzőnk is a legjobbak között zárt.

A férfiaknál Dévay Márk a legjobb, a nőknél az élete első felnőtt világkupa-versenyén szereplő Putnóczki Dorka a második időt tempózta a tiszaújvárosi világkupa döntőjében – igaz, magyar részről nem ők szolgáltatták a nap legjobb eredményét. Dévay Márk a legjobb, a nőknél az élete első felnőtt világkupa-versenyén szereplő Putnóczki Dorka a második időt tempózta a tiszaújvárosi világkupa döntőjében – igaz, magyar részről nem ők szolgáltatták a nap legjobb eredményét.

A hölgyek versenyében Bragmayer Zsanett a futásban remekül hajrázott, így az előkelő hatodik helyet szerezte meg a világkupa-sorozatban szintén vitézkedő Kovács Zsófia előtt. Míg a férfiaknál az ifjúsági világbajnok Lehmann Csongor járt érem közelben – mindössze öt másodperccel maradt el a harmadik dél-afrikai Wian Sullwaldtól. A magyarok egyébként erősen odatették magukat a férfi mezőnyben, Lehmann Csongor mellett a legjobb tízben zárt Tóth Tamás és Dévay Márk is.

„Az úszás első bójájánál kaptam pár taslit, de sikerült felzárkóznom, s jó pozícióban zártam ezt a számot. A kerékpározás közepén összeállt egy nagy boly, de nem volt egyetértés közöttünk, sok volt a rángatás, a veretés, jó páran szökni próbáltak, ettől és egy nem túl jó depózástól függetlenül egész jó helyen, a mezőny első harmadában kezdhettem a futást. Az első két körben a felzárkózásért futottam, ez sokat kivett belőlem. A célegyenesben a vetélytársaim begyújtották a rakétákat, ekkor már nem tudtam velük maradni, de nagyon örülök ennek a negyedik helynek” – mondta Lehmann Csongor.

És hogy miként látja a versenyt Bragmayer Zsanett?

„Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert nagyon közel volt a dobogó, de végig elég szenvedős volt a verseny. Ennek ellenére örülök a hatodik helynek, fontos az olimpiai pontok szempontjából. Az elmúlt hat hétben sorozatban ez volt a nyolcadik versenyem, így ez alapján tényleg örülhetek, hogy leterhelve is sikerült ezt az eredményt elérnem” – nyilatkozta a versenyző, aki most magaslati edzőtáborba utazik, majd onnan augusztus közepén a tokiói olimpiai tesztversenyre.

TRIATLON-VILÁGKUPA, TISZAÚJVÁROS
(750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás)
Férfiak:
1. Eli Hemming (amerikai) 53:43, 2. Fischer (ausztrál) 53:44, 3. Sullwald (dél-afrikai) 53:44, 4. Lehmann Csongor 53:49, …7. Tóth Tamás 54:04, …10. Dévay Márk 54:10, …20. Lehmann Bence 54:34, …29. Faldum Gábor 56:22
Nők:
1. Emma Jeffcoat (ausztrál) 59:28, 2. Vilic (osztrák) 59:29, 3. Perkins (ausztrál) 59:29, …6. Bragmayer Zsanett 59:38, 7. Kovács Zsófia 59:45, …25. Putnóczki Dorka

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik