Triatlon: 11 országból 53 sportolót várnak a bonyhádi dupla-vb-re

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 12:52
Címkék
Egy hét múlva hazánkban rendezik meg a Commitment dupla ultratriatlon-világbajnokságot. A 7.6 km úszást Dombóvár-Gunarasfürdőn, a 360 km kerékpározást és a 84.4 km futást már Bonyhádon teljesíti a tizenegy országból érkező ötvenhárom sportoló. 

A mezőnyben ott lesz a svájci Adrian Brennwald, akit a sportág Terminátoraként tartanak nyilván, hiszen rendre rajt-cél győzelmeket arat. A 35 éves sportoló 2007-ben világbajnoki, 2009-ben Európa-bajnoki címet szerzett a dupla ironmantávon. Már több mint 260 versenyen vett részt, és csaknem száz dobogós helyezést szerzett. Érkezik a francia Guy Rossi, akit az ultratriatlon sportágban csak úgy emlegetnek: A Legenda. A ma 62 éves sportoló három évben nyerte meg az ultratriatlon világkupa-sorozatot, és 1968-ban az olimpiai lánggal is futhatott.

A francia világbajnok Emmanuel Conraux-tól is tartanak versenytársai, hiszen a hajdani légiós nem kíméli magát, és sorra nyeri a versenyeket. A tavalyi bonyhádi világkupafutamon a bronzérmet sikerült elcsípnie. Az olasz Vincenzo Catalano 2004-ben 32 ironmant teljesített, ezzel megdöntötte a világrekordot, és a Guinness-rekordok könyvébe is beírta a nevét. Két évvel később megdöntötte a saját világcsúcsát, hiszen 2006-ban 36 ironmant teljesített.

A négyfős női mezőnyben Suraya Oliver büszkélkedhet a legjobb eredményekkel: ő az egyetlen nő Nagy-Britanniában, aki világbajnok lett az ultratriatlon sportágban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik