MTI 2017.09.08 21:12 Frissítve: 2017.09.08 21:36

Torna-vk: négy döntőben lesz magyar induló

Négy döntőben lesz magyar induló a tornászok Szombathelyen zajló világkupaversenyén.  

 

A magyar szövetség beszámolója szerint a pénteki selejtezők során a férfiak közül senkinek nem sikerült a kvalifikáció, azonban Kállai Zoltán a szakmai vezetők döntése alapján, a házigazda kvótáját kihasználva bekerült a lólengés fináléjába, amely így kilencfősre bővült.

„Így még nem kerültem döntőbe, de ha lehet, azért nyilván a másik utat választanám, hogy hibátlan gyakorlattal jussak tovább. Ez a bizalom jele, nagyon hálás vagyok a magyar vezetőknek és a szakmai stábnak" – nyilatkozott Kállai, aki hozzátette: ha a pénteki rontását ki tudná javítani, akkor dobogóra állhatna az Aréna Savariában.

A nőknél Kovács Zsófia az első helyen jutott a felemás korlát fináléjába, gerendán pedig csak a szer olimpiai és Európa-bajnoka, a román Catalina Ponor tudta megelőzni, így ott is döntős. Dévai Boglárka másodikként lépett tovább az ugrás selejtezőjéből, megelőzve többek között a szer egyik legjobbját, a világ- és Európa-bajnok üzbég Oksana Chusovitinát.

A selejtezőben Boncsér Krisztián (talaj), Dudás Norbert (gyűrű, korlát), Kardos Botond (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó), Vecsernyés Dávid (nyújtó), Selmeczi Bánk (lólengés), Al-Salty Dália (felemás korlát, gerenda), és Tömböl Boglárka (ugrás, talaj) is szerepelt, ám ők nem jutottak tovább. Versenyen kívül indult Vida Kornél (talaj, korlát) és Kiss Balázs (lólengés, nyújtó).

Szombaton és vasárnap is 15 órakor kezdődnek a szerenkénti döntők, az első napon a férfi talaj, a lólengés és a gyűrű, valamint a női ugrás és a felemás korlát érmeinek sorsa dől el. A második napon a férfiaknál az ugrás, a korlát és a nyújtó, a nőknél a gerenda és a talaj fináléjára kerül sor.

2021.01.17 20:59:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha az ember sokat ad nekik, de nem kíván tőlük lehetetlent, s érzik, hogy emberként, szakmai partnerként bánik velük, akkor ők is nagyon normálisan viselkednek.

2021.01.17 00:12:37

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ez is hozadéka annak, hogy a magyar futball az eredményeivel hívta fel magára a figyelmet.

2021.01.16 08:15:25

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Egy újságíró Ronaldónak a Realtól Juventusba igazolásához hasonlította az átszerződésemet.”

2021.01.11 10:17:22

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Amilyen higgadtan és biztosan kezelte a szikét a műtőasztalnál, olyan nyugodtan emelte vállához a fegyvert.