nemzetisport.hu 2016.10.07 19:27 Frissítve: 2016.10.07 20:03

Torna vk: Berki visszatért a nemzetközi mezőnybe, az 1. helyen döntős

Berki Krisztián első helyen jutott döntőbe a Szombathelyen zajló Torna Challenge világkupán. Az olimpiai bajnok magyar tornász a lólengés selejtezőjében bemutatott gyakorlatára 15.850 pontot kapott, így a horvát Robert Seligmant és a szlovén Saso Bertoncelj-t megelőzve kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe.

Berki Krisztián egy kis pontatlansággal is az 1. helyen került döntőbe (Fotó: Kováts Zoltán)

Berki Krisztián nagyon várta azt, hogy ismét világkupán versenyezzen. „Az országos bajnokság után úgy döntöttünk az edzőmmel, Kovács Istvánnal, hogy itt Szombathelyen elindulok. Jó érzés ismét nemzetközi mezőnyben versenyezni. A döntőre egy tisztább gyakorlatra törekszem, a selejtezőben volt egy pici pontatlanságom” – mondta az olimpiai világ- és Európa-bajnok tornász. Berkihez hasonlóan ugyancsak sérüléséből tért vissza Kállai Zoltán, aki végül a 12. helyen végzett, így nem jutott a legjobb nyolc közé. 

Böczögő Dorina két szeren indult a világkupán, mindkettőben finalista.

„Mindkét szeren nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok. Istenigazából ugrásban hoztam azt, amire számítottam, talajon pedig van egy nehéz forgásom, ami a selejtezőben jól sikerült, első helyen kvalifikáltam magam a döntőbe” – mondta Böczögő. Talajon indult Dévai Boglárka is, aki tizedikként zárt. Ugrásban egyébként Dévai Boglárka a 2. Böczögő az 5. helyen jutott döntőbe. 

A riói olimpiát is megjárt Kovács Zsófia is két szeren volt érdekelt a vk-n. „A gerendagyakorlatomnak nem örülök annyira, ott volt rontásom, a felemás korlát viszont jól ment. Egy gyengébb gyakorlattal indultam a selejtezőben, amit majd erősítünk a döntőre” – összegzett.

Divéky Luca is mindkét szerén kvalifikálta magát a döntőbe. Előbb gerendán, majd felemás korláton lett finalista. Vecsernyés Dávid 14.800 pontot kapott a nyújtó gyakorlatára, ezzel ő is döntős, akárcsak Babos Ádám korláton. Vágner Levente talajon lesz ott a fináléban, viszont gyűrűn és korláton nem lett tagja a nyolcas mezőnynek.

Boncsér Krisztián megsérült a szombathelyi versenyen: az ifi Eb-bronzérmes versenyző a bemelegítés érezte, hogy nincs minden rendben a lábával. Első szerén (talaj) még elindult, ott nem jutott tovább, majd lemondta az ugráson és a nyújtón való indulását.

Szombaton 15 órától bonyolítják le a döntők első felét (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, korlát). Vasárnap ugyancsak 15 órakor kezdődnek a finálék, a férfiaknál ugrásban, korláton és nyújtón hirdetnek eredményt, míg a nőknél gerenda és talaj döntőt rendeznek.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.