MTI 2020.10.01 12:48 Frissítve: 2020.10.01 14:01

Torna: Vecsernyés és Makra címvédésre tör Szombathelyen

Vecsernyés Dávid és Makra Noémi is megvédené címét a péntektől vasárnapig Szombathelyen sorra kerülő torna világkupaversenyen.

Vecsernyés Dávid készül a szombathelyi versenyre (Fotó: Tumbász Hédi)

A nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés az M4 Sport csütörtöki, Sporthíradó című műsorában elmondta, egy év kihagyás után már nagyon várja, hogy újra versenyezhessen. Hozzátette, meglehetősen nehéz a felkészülése, mert a koronavírus-járvány miatt a közelmúltban volt egy kényszerpihenője.

„Elég rövid az idő a versenyig, de ebben a három hétben próbáltam mindent megtenni, hogy összeálljon a gyakorlatom. Úgy érzem, sikerült, bár még nem vagyok százszázalékos” – nyilatkozta.

A Budapesti Honvéd SE sportolója hozzátette, nagyon reméli, hogy jól fog sikerülni neki a verseny, hiszen tavaly nyerni tudott Szombathelyen, és az idén is olyan eredményt szeretne elérni, amellyel mindenki elégedett lesz.

Vecsernyés elmondta, végigdolgozta a nyarat, de ebben az évben nem lesznek új elemei, a vasi megyeszékhelyen is a tavalyi gyakorlatát mutatja be.

Makra Noémi, a gerenda tavalyi győztese közölte, nagyon szeretné megvédeni címét. Új elemek az ő gyakorlatában sincsenek, de több új elemkötése van, ami plusz tizedpontokat ér.

„Rendkívül monoton volt az elmúlt nyolc hónap verseny nélkül, csak edzésekkel, ezért nagyon örülök, hogy végre versenyezhetek” – mondta az M4 Sporton csütörtökön.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára közölte, elégedett lesz, ha a magyar válogatott tagjai sikeres gyakorlatokat hajtanak végre, nem akarnak nagyobb terhet tenni rájuk.

Hozzátette, a nemzetközi szövetség elnöke, a japán Vatanabe Morinari mégis Magyarországra érkezik.

„Először úgy volt, hogy jön, aztán a repülőjáratok miatt volt egy kis kétség, de itt lesz Szombathelyen” – nyilatkozta Altorjai ugyancsak az M4 Sport Sporthíradójában.

Mint kifejtette, a külföldi tornászoknak az utazás előtt öt napon belül két negatív koronavírustesztet kell produkálniuk. A helyszínen mindenkinke kötelező lesz a lázmérés és lehetőség szerint a maszkviselés.

A főtitkár elárulta, a decemberre halasztott férfi és női Európa-bajnokságra az eddigi tervekkel ellentétben – az azeri-örmény konfliktus miatt – valószínűleg nem Bakuban kerül sor.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.