KOVÁCS ERIKA
2023.03.24 09:45 Frissítve: 2023.03.24 09:51

Torna: Kovács István kihirdette csapatát az Európa-bajnokságra

Öt tornász alkotja a kontinensviadalon pódiumra lépő magyar férficsapatot, Vecsernyés Dávid egyéniben indul.

Kovács István kihirdette csapatát az Európa-bajnokságra (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A szerdai szólítás (versenyhelyzetet imitáló edzés) után Kovács István kihirdette az Európa-bajnokságon induló csapatát, döntése értelmében a vasárnapi szerbajnokságon négy aranyat is szerző Mészáros Krisztofer, Molnár Botond (mindkettő Győri AC), Kiss Balázs (BHSE), Bátori Szabolcs (KSI SE) és Balázs Krisztián (FTC-Telekom) alkotja a magyar válogatottat – lehetőség van egyéni induló nevezésre, így Vecsernyés Dávid (BHSE) lólengésben és nyújtón léphet pódiumra.

A kontinensviadalt április 11. és 16. között rendezik Antalyában.

A válogatott az április 8-ai indulásig Tatán készül, és a felkészülés során a mieink arra is figyelnek, hogy mivel a kontinensviadalon nyújtón, vagyis a hivatalos szersorrend utolsó szerén kezdenek, az edzőtáborban a versenyszituációk modellezésekor a nyújtó, talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát sorrendben haladnak a gyakorlatokkal.

 

Mészáros Krisztofer a szerbajnokságon négy aranyéremmel melegített a kontinensviadalra (Fotó: Árvai Károly)

„Ketten hiányoznak az októberi világbajnoki csapatból, mindketten sérülés miatt  – mondta Kovács István kapitány. – Kardos Botond régebb óta küzd az ujjsérülésével, Tomcsányi Benedek pedig a vasárnapi szerbajnokságon érkezett rosszul a talajra egy ugrásból, a térdében levált egy porc, kedden meg is műtötték. Remélem, mindkét tornászunk felépül az őszi kvalifikációs világbajnokságig.”

A Eb-csapatból a vasárnapi rossz érkezésével kimaradó Tomcsányi Benedek (Győri AC) bizakodó hangnemben adta hírül a közösségi médiában, hogy túl van a műtéten: „Reméltem, hogy sohasem kerülök ilyen helyzetbe a pályafutásom során, de valamiért ennek most így kellett történnie. A vasárnapi versenyen egy mély érkezés után megsérültem, és lepattant egy porc a térdemből. Hálás vagyok az Úrnak, hogy nem történt nagyobb baj. Az Európa-bajnokság három hét múlva lesz, ezt sajnos ki kell hagynom. Az élet egy hullámvasút, én most lentre kerültem, de hamar felállok, és gőzerővel készülök a világbajnokságra.”

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.