Torna: Kovács István kihirdette csapatát az Európa-bajnokságra

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 09:45
null
Kovács István kihirdette csapatát az Európa-bajnokságra (Fotó: Nemzeti Sport)
Öt tornász alkotja a kontinensviadalon pódiumra lépő magyar férficsapatot, Vecsernyés Dávid egyéniben indul.

 

A szerdai szólítás (versenyhelyzetet imitáló edzés) után Kovács István kihirdette az Európa-bajnokságon induló csapatát, döntése értelmében a vasárnapi szerbajnokságon négy aranyat is szerző Mészáros Krisztofer, Molnár Botond (mindkettő Győri AC), Kiss Balázs (BHSE), Bátori Szabolcs (KSI SE) és Balázs Krisztián (FTC-Telekom) alkotja a magyar válogatottat – lehetőség van egyéni induló nevezésre, így Vecsernyés Dávid (BHSE) lólengésben és nyújtón léphet pódiumra.

A kontinensviadalt április 11. és 16. között rendezik Antalyában.

A válogatott az április 8-ai indulásig Tatán készül, és a felkészülés során a mieink arra is figyelnek, hogy mivel a kontinensviadalon nyújtón, vagyis a hivatalos szersorrend utolsó szerén kezdenek, az edzőtáborban a versenyszituációk modellezésekor a nyújtó, talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát sorrendben haladnak a gyakorlatokkal.

 

Mészáros Krisztofer a szerbajnokságon négy aranyéremmel melegített a kontinensviadalra (Fotó: Árvai Károly)
Mészáros Krisztofer a szerbajnokságon négy aranyéremmel melegített a kontinensviadalra (Fotó: Árvai Károly)

„Ketten hiányoznak az októberi világbajnoki csapatból, mindketten sérülés miatt  – mondta Kovács István kapitány. – Kardos Botond régebb óta küzd az ujjsérülésével, Tomcsányi Benedek pedig a vasárnapi szerbajnokságon érkezett rosszul a talajra egy ugrásból, a térdében levált egy porc, kedden meg is műtötték. Remélem, mindkét tornászunk felépül az őszi kvalifikációs világbajnokságig.”

A Eb-csapatból a vasárnapi rossz érkezésével kimaradó Tomcsányi Benedek (Győri AC) bizakodó hangnemben adta hírül a közösségi médiában, hogy túl van a műtéten: „Reméltem, hogy sohasem kerülök ilyen helyzetbe a pályafutásom során, de valamiért ennek most így kellett történnie. A vasárnapi versenyen egy mély érkezés után megsérültem, és lepattant egy porc a térdemből. Hálás vagyok az Úrnak, hogy nem történt nagyobb baj. Az Európa-bajnokság három hét múlva lesz, ezt sajnos ki kell hagynom. Az élet egy hullámvasút, én most lentre kerültem, de hamar felállok, és gőzerővel készülök a világbajnokságra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik