PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA 2020.07.24 09:58

Tokió 2020: „Minden órában eszembe jut, hogy most lenne a megnyitó”

Budapesten, Szolnokon, Keszthelyen vagy éppen az Alpokban edzenek sportolóink ezekben a napokban, pedig ha nincs a koronavírus, most a tokiói olimpia megnyitóünnepségén vonulhatnának, széles mosollyal az arcukon, a magyar zászló mögött. Néhányukat arról kérdeztük, hogy telnek ezek az olimpia nélkül maradt napok, hetek, s mennyire jár a fejükben, hogy most egészen máshol kellene lenniük.   
„Minden órában eszembe jut, hogy most lenne a megnyitó,
ott lennék Tokióban, és készülnék a versenyekre”
– árulta el Major Veronika sportlövő, miközben bemutatta nemrég örökbe fogadott kutyusát, amellyel ezekben a tétlen időkben legalább igen sokat tud foglalkozni. 

A női kajaknégyes két oszlopos tagja, Csipes Tamara és Medveczky Erika Szolnokról jelentkezett be, ők ott készülnek a hazai versenyekre, pedig ha nem csal a memóriájuk, éppen úton lennének Tokióba. 

A Szegeden tavaly férfi kajak egyesben, 22 év után világbajnoki címet nyerő Kopasz Bálint sem tétlenkedik: ha nincs olimpia, hát kipróbálja végre a magaslati edzőtáborozást az Alpokban. Azt mondja, igen fárasztó napokat él meg, de ha minden a rendes kerékvágásban ment volna, akkor is kemény felkészülés időszak közepette lenne. 

Péni Istvánt is edzés közben értük utol, csak nem Tokióban, a verseny előtti hivatalos edzőnapján, hanem egy átlagos budapesti délelőttön. A sportlövő szerint most az a legnehezebb, hogy nem tudja, mi lesz a következő versenye, mire készül. 

A többiekhez hasonlóan Siklósi Gergely is elképzelte, hogy telnének az első napok a japán fővárosban. Abban biztos, hogy nem ment volna a megnyitóra, mivel a párbajtőrözők egyéni versenyére már a második napon sor került volna. 

2021.01.14 23:45:28

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Novák Károly Eduárd, az új román sportminiszter máris lefordíttatta a magyar sportstratégiát, no nem mintha nem tudta volna elolvasni eredetiben, hanem azért, hogy kollégái is láthassák.

2021.01.12 21:04:08

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a vírusnak is lenne felkészülési terve, mutációban például jelenleg ranglistavezető.

2021.01.12 17:16:52

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A világhírű edző nagyszülei menekültként érkeztek a Baranya megyei faluba, ahol 1915-ben fiuk, Guerrino Péter József megszületett.

2021.01.11 20:58:32

Egyéb egyéni PUSZTAI VIOLA

Tekintsenek be az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadó felvételének kulisszái mögé!

2021.01.11 21:32:57

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Feleki László nem csupán legendás főszerkesztője volt lapunknak, hanem – sommásan fogalmazva – ő hozta el Magyarországra a futballban újdonság számító WM-rendszert.