H. D.
2022.10.01 22:22 Frissítve: 2022.10.02 10:19

Teqball: Magyarországra már szinte hazajárok – Ronaldinho

Ronaldinho, a brazil labdarúgó-legenda is beszédet mondott a European Teqball Tour budapesti állomásának sajtótájékoztatóján. A torna egyben a jövő évi, lengyelországi Európai Játékok első kvalifikációs versenye is.

Ronaldinho: A sportág szülőhazájában részt venni egy ilyen nívós tornán mindig különleges élmény (Fotó: fiteq.org)


A világ számos országában örvend egyre nagyobb népszerűségnek a teqball, és egyre jobb eredményeket ér el nemzetközi szinten, így nem véletlen, hogy a hazai versenyen 29 ország 150 versenyzője jelezte részvételét.

Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke, a teqball társalapítója kiemelte, mennyivel előrébb jutott a sportág rövid történelme során.

„A játék minősége szemmel láthatóan sokat változott, jóval látványosabbá vált, mint a kezdetekben. Óriási öröm számunkra, hogy a magyar állam támogatásának köszönhetően ismét Budapesten rendezhetünk meg egy ilyen rangos tornát, a sportág pedig hazánkban is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend. Abból a szempontból is különleges a rendezvény, hogy Budapesten minden kategóriában versenyezhetnek a sportolók, a női és férfi egyéni és páros küzdelmei mellett vegyes párosban is összemérhetik tudásukat az indulók. Hosszú évek munkájának köszönhetően, a nemzetközi szövetség immáron 147 nemzeti szövetséget tudhat a sorai között, de természetesen a további terjeszkedés a cél. Reméljük, hogy a tagság bővülésének és a sportág fejlettségének eredményeként 2028-ban akár már az olimpiai programban is szerepelhet a teqball, ezáltal még magasabb szintre juttatva ezt a száz százalékban magyar sportinnovációt.”

Fotó: fiteq.org

 

Az aranylabdás, korábbi brazil válogatott labdarúgó, Ronaldinho is büszkén mesélt a sportághoz és Magyarországhoz fűződő viszonyáról.

„Ennyi év után már úgy érzem, szinte hazajárok Magyarországra, egy nagy család tagja lehetek a testvéreimmel együtt, akik gyakorlatilag mindig elkísérnek. Hatalmas öröm látni, ahogy a teqball évről évre, tornáról tornára fejlődik, ráadásul a sportág szülőhazájában részt venni egy ilyen nívós tornán, mindig különleges élmény.”

 

 

Ronaldinho szeretete a labdarúgás iránt azután sem csökkent, hogy abbahagyta az élsportot.

A teqball azért is foglal el kiemelt helyet a szívemben, mert minden olyan sportágat szeretek, ami labdával kapcsolatos. A futball után viszonylag hamar átáll az ember agya és mozgása a teqballra. Én is viszonylag korán ráéreztem az ízére, azóta pedig szinte megszállottá váltam. Büszke vagyok rá, hogy előbb hazámban, Brazíliában, majd az egész világon részese lehetek, lehettem a sportág elterjesztésének, jó érzés ennyire komoly szerepet játszani a fejlődésben. Ráadásul a nemzetközi szövetség kifejezetten nyitott a javaslataimra, gördülékeny a kapcsolat. Nagyon sokan azt várjuk, hogy a kemény munkánknak köszönhetően a 2028-as olimpián már a teqball is a program része lesz.”

Ronaldinho a vasárnapi program részeként a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, a gálamérkőzésen asztalhoz áll, illetve találkozik a rajongóival is.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.11.25 18:43:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén őrzi az Elek Ilonától kapott emlékkoszorúját az 1964-es tokiói játékok aranyérmese.