MTI
2021.09.14 21:06 Frissítve: 2021.09.14 21:06

TE: könyvtáravatás után konferencia a Testnevelési Egyetemen

Kedden tartották meg a Testnevelési Egyetem új könyvtárának avatóünnepségét, amelynek keretében bemutatkozó beszédet tartott Dr. habil. Sterbenz Tamás, az intézmény új rektora.

Sterbenz Tamás az új könyvtárban megtartotta bemutatkozó beszédét (Fotó: Török Attila)

Az 53 éves vezető hangsúlyozta: a felsőoktatási intézmények modellváltása révén új korszak kezdődik a TE-n. A sajtóesemény két könyvbemutatót is tartogatott, Szikora Katalin egyetemi docens szerkesztésében a Sport a XX. században tanulmánykötetét, valamint a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) gondozásában megjelent a Kézilabda Módszertan szakmai kiadványét.

Az egyetem keddi rendezvényén a szervezők bemutatták a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia programját, így többek között az Edzőlegendák kerekasztal-beszélgetést. A mintegy 85 előadást felvonultató konferenciára szerdától péntekig kerül sor Budapesten és Balatonbogláron.

A tanácskozás során a sporttudományi szféra, a sportszakemberek, valamint a sport és egészségipar vállalati szereplői kétnyelvű eseménysorozaton mutatkozhatnak be, megoszthatják tudásukat, tapasztalataikat, valamint bemutathatják termékeiket.

A csütörtökön Balatonbogláron rendezendő kerekasztal-beszélgetésen (Olimpia közelről és távolról), valamint az olimpiai eredményesség és világ sportja a Covid árnyékában témájú pódiumbeszélgetésre olimpikonok, edzők és sportvezetők egyaránt meghívást kaptak.

A Testnevelési Egyetem új rektora, Sterbenz Tamás (balra) és elődje, Mocsai Lajos, aki immár a Testnevelés Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az ünnepségen (Fotó: Török Attila)

 

2023.12.10 13:51:20

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok egy teljes napját végigkísérte a CSC legújabb epizódja.

2023.12.10 12:44:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Edzői hitvallása: egy trénernek meg kell tanulnia azonos hullámhosszon lenni a tanítványával.

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.