TE: könyvtáravatás után konferencia a Testnevelési Egyetemen

Vágólapra másolva!
2021.09.14. 21:06
null
Sterbenz Tamás az új könyvtárban megtartotta bemutatkozó beszédét (Fotó: Török Attila)
Kedden tartották meg a Testnevelési Egyetem új könyvtárának avatóünnepségét, amelynek keretében bemutatkozó beszédet tartott Dr. habil. Sterbenz Tamás, az intézmény új rektora.

Az 53 éves vezető hangsúlyozta: a felsőoktatási intézmények modellváltása révén új korszak kezdődik a TE-n. A sajtóesemény két könyvbemutatót is tartogatott, Szikora Katalin egyetemi docens szerkesztésében a Sport a XX. században tanulmánykötetét, valamint a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) gondozásában megjelent a Kézilabda Módszertan szakmai kiadványét.

Az egyetem keddi rendezvényén a szervezők bemutatták a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia programját, így többek között az Edzőlegendák kerekasztal-beszélgetést. A mintegy 85 előadást felvonultató konferenciára szerdától péntekig kerül sor Budapesten és Balatonbogláron.

A tanácskozás során a sporttudományi szféra, a sportszakemberek, valamint a sport és egészségipar vállalati szereplői kétnyelvű eseménysorozaton mutatkozhatnak be, megoszthatják tudásukat, tapasztalataikat, valamint bemutathatják termékeiket.

A csütörtökön Balatonbogláron rendezendő kerekasztal-beszélgetésen (Olimpia közelről és távolról), valamint az olimpiai eredményesség és világ sportja a Covid árnyékában témájú pódiumbeszélgetésre olimpikonok, edzők és sportvezetők egyaránt meghívást kaptak.

A Testnevelési Egyetem új rektora, Sterbenz Tamás (balra) és elődje, Mocsai Lajos, aki immár a Testnevelés Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az ünnepségen (Fotó: Török Attila)
A Testnevelési Egyetem új rektora, Sterbenz Tamás (balra) és elődje, Mocsai Lajos, aki immár a Testnevelés Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az ünnepségen (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik