MTI 2021.09.14 21:06 Frissítve: 2021.09.14 21:06

TE: könyvtáravatás után konferencia a Testnevelési Egyetemen

Kedden tartották meg a Testnevelési Egyetem új könyvtárának avatóünnepségét, amelynek keretében bemutatkozó beszédet tartott Dr. habil. Sterbenz Tamás, az intézmény új rektora.

Sterbenz Tamás az új könyvtárban megtartotta bemutatkozó beszédét (Fotó: Török Attila)

Az 53 éves vezető hangsúlyozta: a felsőoktatási intézmények modellváltása révén új korszak kezdődik a TE-n. A sajtóesemény két könyvbemutatót is tartogatott, Szikora Katalin egyetemi docens szerkesztésében a Sport a XX. században tanulmánykötetét, valamint a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) gondozásában megjelent a Kézilabda Módszertan szakmai kiadványét.

Az egyetem keddi rendezvényén a szervezők bemutatták a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia programját, így többek között az Edzőlegendák kerekasztal-beszélgetést. A mintegy 85 előadást felvonultató konferenciára szerdától péntekig kerül sor Budapesten és Balatonbogláron.

A tanácskozás során a sporttudományi szféra, a sportszakemberek, valamint a sport és egészségipar vállalati szereplői kétnyelvű eseménysorozaton mutatkozhatnak be, megoszthatják tudásukat, tapasztalataikat, valamint bemutathatják termékeiket.

A csütörtökön Balatonbogláron rendezendő kerekasztal-beszélgetésen (Olimpia közelről és távolról), valamint az olimpiai eredményesség és világ sportja a Covid árnyékában témájú pódiumbeszélgetésre olimpikonok, edzők és sportvezetők egyaránt meghívást kaptak.

A Testnevelési Egyetem új rektora, Sterbenz Tamás (balra) és elődje, Mocsai Lajos, aki immár a Testnevelés Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az ünnepségen (Fotó: Török Attila)

 

2021.09.20 14:37:07

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A forró húsleves, amelyet kapkodva kell megenni, nekem ez a futballal járó szent hevület.”

2021.09.20 10:21:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megjelent a Túrázás magazin, 84 oldalon kínálunk érdekességeket a természetjárás világából.

2021.09.17 13:21:33

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

Idén nyáron megszerezte karrierje 15. érmét: mind közül a legértékesebbet, az olimpiai aranyat.

2021.09.16 20:17:28

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Dohában dolgozó muzsikus a katari fizetett nézőkről és a bravúrral szerzett Robben-fotóról.