Súlyemelés: Ádámfi Attila lett a nemzetközi szövetség egyik alelnöke

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 12:11
null
Ádámfi Attila lett a nemzetközi szövetség egyik alelnöke (Fotó: iwf.net)
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) tiranai tisztségújító kongresszusán az eddigi főtitkárt, az iraki Mohamed Dzsaludot választották meg elnöknek, a korábbi IWF-főigazgató, az exelnök Aján Tamás veje, Ádámfi Attila lett az öt alelnök egyike.


Nem kell ecsetelni, mennyire rosszul mennek a súlyemelés dolgai a világon, elég annyi, hogy a sportág megjelenését 5-5 férfi- és női súlycsoportra, összesen 120 indulóra korlátozták a 2024-es párizsi olimpián, a 2028-as Los Angeles-i játékok programján pedig – egyelőre – nem szerepel a sportág versenye.

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) tisztségújító kongresszusának időpontja is csak tolódott, mígnem sikerült kitűzni június 25–26-ra. A nagyon várt fórumon immár felszállt a füst, és a 2017 óta az IWF főtitkáraként tevékenykedő iraki Mohamed Dzsaludot választották meg elnöknek. Az első alelnök az amerikai Ursula Papandrea lett, aki a súlyos vádakkal illetett, nemrégiben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) által örökre eltiltott Aján Tamás 2020. januári hátralépése, majd 2020. áprilisi lemondása nyomán fél évig a szervezet ideiglenes elnökeként sürgette a reformokat.

A másik négy alelnök (akik egyúttal elnökségi tagok is) egyikének Aján Tamás vejét, a 2020. szeptemberig az IWF főigazgatói tisztségét ellátó Ádámfi Attilát választották meg. Az elnökség korábbi orosz, kazah, üzbég, ecuadori és indiai tagja elvesztette a helyét. Érdekesség, hogy tizenegyen jelöltették magukat az IWF első emberének, de kilencen már a voksolás előtt visszaléptek. Mohamed Dzsalud a szervezet első ázsiai elnöke, és felesége révén kazah állampolgársága is van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik