K. T. I. 2021.01.27 10:30 Frissítve: 2021.01.27 14:16

Súlyemelés: a szövetség három szakembert jelöl, Ádámfi főtitkárnak pályázik az IWF-be

Három magyar szakembert jelölt a hazai súlyemelő-szövetség (MSSZ) a nemzetközi szövetségbe (IWF), amely március 26-27-én Isztambulban tartja tisztújító kongresszusát – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

Fotó: Cseh Gábor, Vas Népe)

Az MTI beszámolója szerint a világszövetség edzőbizottságába kerülhet be a sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes, az évszázad legjobb női súlyemelője címet is kiérdemelt és az IWF Hírességek Csarnokába beválasztott Takács Mária, aki jelenleg az MSSZ főtitkára.

Az IWF orvosi bizottságába pályázik Krivanek László, az európai szövetség (EWF) orvosi bizottságának tagja, míg a nemzetközi szövetség főigazgatói posztjáról tavaly októberben közös megegyezéssel távozott Ádámfi Attila az IWF főtitkári tisztére kandidál.

„Hálás vagyok a Magyar Súlyemelő-szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság érdemi támogatásáért. Miután több mint két évtizedig szolgáltam a súlyemelést, úgy gondolom, tapasztalataim segíthetnek abban, hogy az IWF főtitkáraként hozzájáruljak a súlyemelősport olimpiai jövőjének biztosításához, a nemzetközi szövetség fenntartható szervezetté alakításához. Szükséges kulturális változásokkal az IWF-nek tovább kell fejlődnie olyan szervezetté, amely valóban segíti és védi a tiszta sportolókat" – áll abban a sajtóközleményben, amelyet Ádámfi juttatott el az MTI-hez.

Tavaly januárjától az amerikai alelnök, Ursula Papandrea látta el az IWF ideiglenes elnökének tisztét, miután Aján Tamás – a Richard McLaren kanadai jogászprofesszor vezette vizsgálatok alapján megfogalmazott súlyos korrupciós vádak nyomán – lemondott 2000 óta viselt elnöki pozíciójáról.

Az MTI felidézte, Papandreát azonban az elnökség októberben leváltotta, s rövid időn belül kétszer is új ideiglenes vezetőt nevezett ki az IWF élére, a NOB nemtetszését és többször is hangoztatott aggályait kiváltva.

2021.02.24 20:06:03

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Az Uzsoki Kórház szeptikus részlegének főorvossa fotografál, szobrászkodik és... könyvet farag.

2021.02.19 15:59:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Reebok cipő világszerte elismert, férfiak és nők is egyaránt kedvelik. (x)

2021.02.18 10:21:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az autótulajok élete nem csak játék és mese, hiszen számos jogi és pénzügyi teendőik is vannak. (x)

2021.02.17 12:25:18

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A Tóték őrnagya gyerekkora óta sportol, mára a kajakozást is beillesztette a napi programjába.

2021.02.16 13:17:04

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Aranycsapat-emlékektől Maradona nyakkendőjéig: értékes relikviák gazdagítják Soós Endre házi kiállítását.