Sportmarketing: McGregor híresebb, mint Federer, Mbappé vagy Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.16. 10:31
null
CR marketingértéke a Real Madridtól való távozással sem kopott meg (Fotó: AFP)
Az ESPN kiadta 2019-es listáját a világ leghíresebb, az interneten a legtöbbeket megmozgató sportóliról. A csatorna a követők számát, a reklámbevételeket, valamint a Google-kereséseket és találatokat vizsgálva állította fel sorrendjét. A százak közt sorozatban negyedszer Cristiano Ronaldo végzett az élen, ugyanakkor több meglepetés is született: ilyen például, hogy Conor McGregor mára nagyobb „brand” a világhálón, mint például Roger Federer. Az indiai piac méretét jól szemlélteti: tizenegy krikettjátékos is szerepel a listán.

A teljes nevén ESPN World Fame 100 2019-es listáján az első négy helyen nincs változás, Ronaldo mögött LeBron James, Lionel Messi és Neymar következik. Az első nagy előrelépő Conor McGregor, aki a 18. pozícióból jött fel az 5. helyre. Azt ugyanakkor az ESPN szerkesztői is megemlítik az ír ketrecharcos nem feltétlen sportteljesítményével, inkább balhéival érte el, hogy a figyelem központjában legyen.

Viszont olyan neveket előz így, mint Roger Federer (6.), Rafael Nadal (8.), Kevin Durant (11.), Paul Pogba (12.), Kylian Mbappé (14.) vagy Lewis Hamilton (21.).

Hamilton mellett egyetlen autó-motorsporttal foglalkozó versenyző, Valentino Rossi (67.) szerepel a listán, ezzel szemben tizenegy indiai vagy bangladesi krikettjátékos is ott van.

A legjobb eredményt elérő amerikaifutball-játékos Tom Brady a 31. helyen.

Érdekesség, hogy a 41. helyen ott van a Ninja becenéven emlegetett esportoló, Tyler Blevins, aki az utóbbi időben a Fortnite-tal dönt újabb és újabb rekordokat.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik