Sportlövészet: Pekler Zalán negyedik lett az eszéki vk-versenyen

Vágólapra másolva!
2021.06.24. 13:37
Pekler Zalán bejutott a döntőbe, majd a negyedik helyen végzett férfi légpuskában az Eszéken zajló sportlövő világkupaversenyen – írja az MTI.

A tokiói olimpiára készülő komáromi sportoló – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – nagyszerűen szerepelt az alapversenyben, a 60 lövést kiemelkedő, 631.5 körös eredménnyel a második helyen zárta. A fináléban egészen a 19. sorozatig kiegyensúlyozottan teljesített, 18 lövés után a második helyen állt, aztán azonban nagyot hibázott, 9.1 kört lőtt csak, így visszacsúszott a negyedik helyre, s a következő lövéssel sem tudott előzni, így 20 kísérlet után, 207 körös produkcióval esett ki.

A horvát városban mind a négy magyar tokiói induló szerepel, így a másik férfi puskás, Péni István is, aki ugyanitt néhány hete megvédte Európa-bajnoki címét a 10 méteres számban. Ezúttal viszont visszafogottabban teljesített és 625.8 körrel a 15. pozícióban zárt a 69 induló között.

A csütörtöki nyitónapon a másik két tokiói utazó is érdekelt, sőt, Mészáros Eszter délelőtt a hetedik legjobb eredménnyel (628.3 kör) bejutott a női légpuska 14 órakor kezdődő fináléjába. A női puskások között az Eb-döntős Dénes Eszter (627.6 kör) kilencedik helyével éppen lemaradt a nyolcas fináléról.

Major Veronika 13.15-kor kezdi meg szereplését női légpisztolyban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik