Sportfejlesztés: felavatták a DVTK új sportcsarnokát

Vágólapra másolva!
2021.10.21. 15:47
null
Az új DTVK Aréna (Fotó: dvtk.eu)
Miskolcon átadták a labdarúgó-stadion szomszédságában megépült sportcsarnokot, a DVTK Arénát – írja az MTI.

 

Az utánpótlás- és a felnőttcsapatoknak készült komplexum az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az MKOSZ támogatásának köszönhetően csaknem hatmilliárd forintból épült meg, amelyből több mint 4.3 milliárd forint kormányzati hozzájárulás, míg 1.6 milliárd forint TAO-forrás. A 3600 négyzetméter alapterületű, 3500 nézőt befogadó sportcsarnok üzemeltetője és tulajdonosa a DVTK Kosárlabda Kft. lesz.

A diósgyőri klub elnöke, Sántha Gergely az ünnepélyes átadáson elmondta: a DVTK Aréna új otthont teremt a női kosárlabdázók első csapatának, ezen kívül több mint 300 miskolci utánpótlás-versenyzőnek.

„Olyan kosárlabda-komplexumot hoztunk létre, amely egyedi Miskolcon, Észak-Magyarországon, és egyedi az országhatárokon kívül is, hiszen ez jelenleg a legnagyobb összefüggő parkettaborítású játékfelülettel rendelkező csarnok Európában. Öt egész és két félpálya áll a sportolók rendelkezésére edzés időben, és a játékfelület parketta borítása megegyezik azzal, amelyet a sportág elitje az NBA csarnokaiban használ” – tette hozzá a sportvezető.

Az új csarnok hivatalos megnyitó-mérkőzését november 3-án, szerdán, este 18.30-tól rendezik, amelyen a DVTK a Ludovika-FCSM Csatát fogadja a női kosárlabda Európa-kupa F-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik