D. S. B.
2023.03.22 09:39 Frissítve: 2023.03.22 11:02

Profi boksz: nem tudtak megegyezni, nem lesz Fury–Uszik meccs

Mégsem csap össze egymással a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzésén a brit Tyson Fury és az ukrán Olekszandr Uszik, akik eredetileg április 29-én a Wembleyben léptek volna szorítóba, de a felek nem tudtak megegyezni, ezért a mérkőzést nem rendezik meg – számolt be róla a SportBible.

Tyson Fury mégsem lép szorítóba Olekszandr Uszik ellen (Fotó: Getty Images)

 

Bár korábban Uszik egyik ügyvédje úgy nyilatkozott, a feleknek sikerült megállapodniuk a részletekről, ám most az ukrán menedzsere arról számolt be, hogy mégsem lesz mérkőzés.

Tyson Fury a pénzdíjak 70–30 arányú felosztását javasolta, s ebbe a hírek szerint Uszik beleegyezett, de hosszas huzavona után az ukrán menedzsere, Egis Klimas elárulta: a tárgyalások összeomlottak, harcosának pedig „többre lett volna szüksége”, miután kellemetlen helyzetbe hozták őket.

A 36 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnokaként csapott volna össze a 34 éves, „Cigánykirály” néven elhíresült, a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki övével rendelkező Tyson Furyval, de az elmaradt mérkőzés miatt az ukrán a júniusi, július visszatérést tűzte ki célként, s kihívója Daniel Dubois lehet.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.