NOB: az oroszok elleni szankciók feloldása nem tűzszünet vagy békemegállapodás kérdése

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 19:02
null
Thomas Bach (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem garantálja, hogy feloldja az Oroszország elleni szankciókat tűzszünet vagy békemegállapodás esetén – írja az MTI.


Erről Thomas Bach NOB-elnök beszélt szerdán.

Ez azt jelenti, hogy ha az Oroszország által fehérorosz támogatással indított ukrajnai háborúban sikerül tűzszünetet vagy békét kötni, akkor sem oldják fel automatikusan a szankciókat az oroszok és fehéroroszok ellen.

Bach jelezte, hogy a kérdést nyitva hagyták. Hangsúlyozta: nagyon nehéz időpontot vagy eseményt meghatározni, hogy mi vezethet az eddigieknél súlyosabb szankciók alkalmazásához vagy egyes szankciók feloldásához. Azt viszont elárulta, hogy Oroszország és Fehéroroszország nem pályázhat közvetítési jogok megszerzésére.

A NOB hétfőn azt javasolta a nemzetközi sportági szövetségeknek és a versenyek házigazdáinak, hogy ne engedjék indulni az orosz és fehérorosz sportolókat, továbbá tiltsák meg a két ország hivatalos személyeinek részvételét is.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdán engedélyezte az orosz és fehérorosz sportolók szereplését semleges színekben a pénteken rajtoló pekingi paralimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik