Mi köze az 1953-as londoni 6:3 angliai traumájához II. Erzsébet koronázásának?

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.09.17. 23:13
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• Mi köze az 1953-as londoni 6:3 angliai traumájához őfelsége koronázásának? Miért ébreszthetett a királynőben keserű emlékeket a kecskeméti Szovjet-Magyar Barátság TSz említése? Hogyan ejtette őt ámulatba a Toldi Miklós-vetélkedő győztese, aki két perc tizenöt másodpercig mutatta az utat a petrencerúddal Buda felé? II. Erzsébet királynő (1926–2022) hétfői temetése közeledtével összegyűjtöttük a magyar sportélet róla őrzött személyes emlékeit.     Így például Címlapsztorinkban felidézzük azt is, hogy az 1966-os angliai vb Anglia–Uruguay (0:0) mérkőzésének játékvezetőjeként Zsolt István különös kiváltságban részesült: őfelsége a Wembley lelátóit megtöltő 87 ezer néző előtt a pályára sétált, és kezet fogott vele.
• Mi köze az 1953-as londoni 6:3 angliai traumájához őfelsége koronázásának?
Miért ébreszthetett a királynőben keserű emlékeket a kecskeméti Szovjet-Magyar Barátság TSz említése? Hogyan ejtette őt ámulatba a Toldi Miklós-vetélkedő győztese, aki két perc tizenöt másodpercig mutatta az utat a petrencerúddal Buda felé? II. Erzsébet királynő (1926–2022) hétfői temetése közeledtével összegyűjtöttük a magyar sportélet róla őrzött személyes emlékeit.     Így például Címlapsztorinkban felidézzük azt is, hogy az 1966-os angliai vb Anglia–Uruguay (0:0) mérkőzésének játékvezetőjeként Zsolt István különös kiváltságban részesült: őfelsége a Wembley lelátóit megtöltő 87 ezer néző előtt a pályára sétált, és kezet fogott vele.

• Ifjabb Szűcs Lajos, a korábbi Ferencváros-kapus fia újra szembekerül a Fradival, ugyanis a Mol Magyar Kupa vasárnapi játéknapján a zöld-fehéreket fogadja a Bicske. A házigazda a 14. helyet foglalja el az NB III Nyugati csoportjában, nyolc forduló alatt két győzelem, négy döntetlen és két vereség a mérlege, a kupában az első fordulóban az Andráshidát (6–2), a másodikban a Zsámbékot (3–0) verte meg, így jutott el a harmadik körbe. A Bicske játékosa 2020 novemberében szintén Magyar Kupa-mérkőzésen (0–5) már szembe találta magát az FTC csatáraival. Akkor a koronavírus-járvány miatt szurkolók nélkül rendezték meg a találkozót, most azonban nagy az érdeklődés az NB I éllovasának vendégjátéka iránt.

• Vasárnap kezdődik az evezős-világbajnokság a csehországi Racicében, ahol hat magyar egység száll harcba az érmekért. A Nemzeti Sportnak Szabó Bence nyilatkozott, aki a vb-n is Furkó Kálmánnal indul könnyűsúlyú kétpárban. A Győri AC evezőse elmondta, mivel Európa-bajnokságot korábban már nyertek, az idén alapvetően a világbajnoki cím a legfőbb céljuk, főleg, hogy a vébét az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg. Viszont az elmúlt egy hónap a tervezetthez képest zaklatottan alakult: Szabó két hete az egyetemi Európa-bajnokságon vett részt, amit egyfajta ráhangolódásnak szánt a vb-re, ám rosszul lett, és fejét is betörte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik