nemzetisport.hu
2020.05.12 11:17 Frissítve: 2020.05.20 18:27

Maradj otthon, és teqballozz! – ahogy a világsztárok is teszik

A koronavírus-járvány idején otthonukba szoruló, sport és mozgáslehetőség nélkül maradó családoknak kínál sport- és játékélményt a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) vadonatúj digitális e-sport-applikációja, a Sqiller, amely Magyarországon is elérhető az okostelefonokra az App Store-ban. A magyar találmány alkotói továbbá őrületes akciót kínálva, 50 százalékos kedvezménnyel árusítják asztalaikat, a Teq Smartot, a Teq Lite-ot és a Teq One-t a pandémia idején. (x)

 

A tavaly decemberben leleplezett Teq Lite asztal

 

Maradj otthon! – ez a legfontosabb és leghangsúlyosabb üzenet az emberek felé a koronavírus-járvány idején. Ehhez tartják magukat a korábbi és jelenlegi futballsztárok is, akik közül többen is töltöttek fel videót a közösségi oldalaikra, ahogyan a magyar találmányú teqballasztalon labdáznak. Legutóbb David Beckham, a Manchester United és a Real Madrid korábbi kiválósága örökített meg egy labdamenetet Romeo nevű fiával, néhány nappal korábban a Paris Saint-Germain brazil klasszisa, Neymar posztolt egy fotót, amelyen éppen átöleli kisfiát a sporteszköz mellett. Ezt a képet azóta már csaknem 3 millióan látták a futballista Instagram-oldalán. A teqballasztalnál gyakorlók sorát Simao Sabrosával, Harry Maguire-rel és Sadio Manéval lehetne folytatni. Mint azt Gattyán György, a Teqball egyik alapítója mondta: „Nemtől, kortól és tudásszinttől függetlenül lehet a teqballt mint sportágat űzni. Itt eltűnnek a határok, mindenki egyenrangú, és csak a játék a számít!”

Amor, amor e amor

ene10ta Érre neymarjr shared a photo on Instagram: "Amor, amor e amor" * See 4,718 photos and videos on their profile. 
RONALDINHO SZEME ELŐTT MAGYAR VILÁGBAJNOKI CÍM
VISSZAVÁGTAK A MIEINK, PÁROSBAN IS MAGYAR ARANYÉREM A BUDAPESTI VB-N

Az egymással való versengés élménye a járvány idején sem marad el, a sportág nemzetközi szövetsége (Fiteq) ugyanis kifejlesztett egy vadonatúj e-sport-applikációt (Sqiller), melynek segítségével bárki tökéletesítheti labdakezelési és technikai tudását. A játékosoknak saját magukat vagy egymást kell videóra venni a gyakorlatok minél pontosabb végrehajtása közben. A Sqiller úttörő módon használja a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást: elemzi a játékosok mozgását és a labda ívét, hogy minél pontosabban lekövethessék a teqball világhírű nagyköveteinek a mozdulatait. Ahogy szintről szintre haladnak, a játékosokat egyre nehezebb és izgalmasabb kihívások várják. A „battle”, vagyis a küzdelem funkcióban a világ bármely részéről csatlakozó Sqiller-játékosok vívnak meg egymással, és a különböző tudásszinteken próbálják meg legyőzni egymást. A gyakorlatokat olyan világsztárok mutatják be, mint Ronaldinho és Cafu.

„Egész életemben fociztam, és ez egy lehetőség mindenkinek, akinek van okostelefonja, hogy összehozza a technológiát a sporttal. Bízom abban, hogy sok gyerek és fiatal sportolását, testmozgását és technikai tudásának fejlődését segíti ez az újfajta sportolási lehetőség” – mondta 2005 aranylabdása, Ronaldinho.

 
„IMÁDOM A TEQBALLT” – EXKLUZÍV INTERJÚ RONALDINHÓVAL

Aki nem az applikáció segítségével, hanem a magyar gyártású, már-már hungarikumnak számító teqballasztalon szeretne gyakorolni, annak csábító ajánlatot kínálnak azzal, hogy az új Teq Lite asztal mellett a két korábbi modellhez, a Smarthoz és a One-hoz is akciós áron, 50 százalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni! (Az asztalvásárláshoz kattintson ide!) A Teq Lite asztalt a tavaly decemberi budapesti világbajnokságon Ronaldinho leplezte le, és sztártársaival, Nuno Gomessel, Simaóval, Carles Puyollal és William Gallasszal a Hősök terén ki is próbálta az eszközt.

A Teq Lite nemcsak beltéri, hanem kültéri használatra is tökéletesen megfelel, hiszen az üvegszál erősítésű poliészter asztallap azon túl, hogy vízálló, még az UV-sugarak károsító hatásának is tökéletesen ellenáll. A multifunkcionalitást segítő összehajthatósága révén a tárolása is könnyebbé vált, a két oldal felhajtását követően sokkal kevesebb helyet igényel.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a folyamatosan változó piac igényeire és az élet kihívásaira egyaránt a legnagyobb rugalmassággal és gyorsasággal tudunk reagálni. Erre a Lite asztal megjelenésén túl a Sqiller applikáció tervezettnél korábbi elindítása a legjobb példa. A napokban hatvan Teq Lite asztalt adományoztunk gyermekotthonoknak, hogy a bezártság ellenére is aktívan sportolhassanak a gyerekek” – mondta Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa, a Teqball társalapítója.

Huszár Viktor, a Teqball másik társalapítója büszkén teszi hozzá: „Nem mindennapi teljesítmény az, amit a teqball-lal már eddig is elértünk. A világ különböző pontjain diplomáciai ajándékként is sokszor teqballasztalt adnak át, ismernek bennünket, és nemcsak Puskás Ferencet, a gulyáslevest vagy éppen a Zsolnay porcelánt emlegetik mint hungarikum, hanem a Teqballt is. Célunk, hogy olimpiai sportág legyen a teqball, és milliók játsszák ezt a sportot határok nélkül!”

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.