Légfegyveres Eb: Major Veronika újabb aranyat nyert!

MTI MTIMTI MTI
2017.03.11. 18:31
A felnőtt egyéni számokban az olimpiai ötödik puskás, Sidi Péter volt a legközelebb a döntőhöz, ám neki sem sikerült a nyolcba kerülnie a maribori légfegyveres Európa-bajnokság szombati záró napján. A junior korú Major Veronika ugyanakkor harmadik egyéni aranyérmét is megszerezte, miután győzött a futócél 40 vegyes számban.

A viadal eredményközlő oldala szerint a tavalyi világkupadöntőben légpuskában győztes Sidi visszafogottan kezdte a versenyt. Első tíz lövése csupán 102.5 kör lett, ezt követen viszont már jobban célzott, legrosszabb sorozata is 104.0 volt, s végül 625.2 körrel tudta le az alapversenyt. A fináléba kerüléshez viszont hat tizeddel többre volt ezúttal szükség, a 10 méteren háromszoros Európa-bajnok komáromi sportoló pedig 12. lett a 67 versenyzőt felvonultató mezőnyben.

A másik két magyar közül Somogyi Péter lényegesen gyengébben lőtt, mint az utóbbi időszakban bármikor, s 619.2 körrel a 42. lett, míg a junior Pekler Zalán 617.4-del a 49. helyen végzett. Az egyéni aranyérmet az orosz Vlagyimir Maszlennyikov nyerte, aki már az alapban is a legjobb volt, majd a fináléban közel három körrel előzte meg az ezüstérmes ukrán Oleh Carkovot.

A magyar trió a csapatversenyben – melyet az oroszok nyertek meg – a 12. helyet szerezte meg 1861,8 körrel.

A nap másik olimpiai számában, női pisztolyban a 2015-ben bronzérmes Tobai-Sike Renáta volt a legjobb magyar. A BHSE olimpikonja 378 kört ért el, ezzel a 18. pozícióban zárt, négy körrel elmaradva a még finalista nyolcadik helyezettől. Nemes Adrienn 375 körrel 28.-ként, Babicz Sára pedig 369-cel 50.-ként végzett. A győzelmet a szerb Zorana Arunovic szerezte meg, az ukrán Olena Kosztevics és a spanyol Sonia Franquet előtt. Arunovic két arannyal gazdagodott a számban, mivel csapatban Szerbia győzött Németország és Oroszország előtt. A magyarok a nyolcadik helyen zártak.

A felnőtteknek még a vegyescsapat-számokat rendezik meg a zárónapon, ám a magyar duóknak pisztolyban és puskában sem sikerült a legjobb nyolc közé jutniuk a selejtezőből. A Sidi Péter, Szijj Katinka puskás páros a 14., míg a Karacs Zsolt, Tobai-Sike Renáta kettős a 25. helyen végzett. A szlovén városban Major Veronika szombaton is nagyszerűen lőtt. A korábban légpisztolyban és a futócél 20+20-as számban is első keszthelyi tehetség 40 vegyesben 378 kört ért el, s toronymagasan lett bajnok, 15 kört verve a második helyezettre.

Csapatban a három résztvevőből harmadikok lettek a magyarok.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek