Evezős vb: Pétervári-Molnár férfi egypárban megnyerte a C-döntőt

Vágólapra másolva!
2022.09.25. 13:06
null
Pétervári-Molnár Bendegúz (Fotó: Magyar Evezős Szövetség)
Pétervári-Molnár Bendegúz férfi egypárban vasárnap megnyerte a C-döntőt az evezősök racicei világbajnokságán, ahol így a 13. helyen végzett.

 

A vb nyolcadik, utolsó versenynapján Pétervári-Molnár Bendegúz a kettes pályán végig az élen haladt, és 7:02.69 perc alatt teljesítette a távot.

Vasárnap a magyar küldöttségből további két hajónak volt még jelenése, ugyancsak a C-döntőkben. Férfi kétpárban Bácskai Máté és Ács Kristóf 6:30.45 perccel a negyedik, összesítésben a 16. helyen zárt. A vb egyetlen magyar paraevezőse, Pető Zsolt PR1 egypárban 10:42.48 perccel a futamban második, a vb-n a 14. helyen végzett.

Három magyar egység számára már pénteken, illetve szombaton véget ért a vb: a könnyűsúlyú ketteseknél Szabó Bence és Furkó Kálmán ezüstérmes lett, a normálsúlyú ketteseknél Simon Béla és Juhász Adrián a 18. pozícióban zárt, míg a könnyűsúlyú kétpároknál Galambos Péter és Tamás Bence a 20. helyen végzett.

Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: felemásan teljesített a magyar csapat Racicében. Az éremszerzés egyértelműen pozitívum – főként Szabó vb előtti rosszullétének és kihagyásának ismeretében –, de elégedett Pétervári-Molnár helyezésével is, illetve jónak értékeli a kétpár és a PR1 egypár szereplését is, utóbbi három egység ugyanis látható távolságra van az olimpiai, valamint paralimpiai kvótás helyektől, ami a célkitűzés volt a szakvezetés részéről. A rutinos evezősökből álló férfi kettes teljesítményét nagymértékben befolyásolta, hogy az elmúlt hónapban sok versenyen kellett helytállnia, míg a szintén olimpiai programban szereplő könnyűsúlyú kétpár helyezése jelenlegi állapotukban reálisnak mondható az egyik legnépesebb mezőnyben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik