EJ: Banda Árpád 26. lett az íjászok rangsoroló viadalán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 11:09
Banda Árpád a 26. helyen zárta a férfi íjászok olimpiai számának pénteki rangsoroló versenyét a minszki Európa Játékokon, amelyen ebben a számban egy tokiói kvótát osztanak ki.

Az Olimpiai Sportkomplexumban verőfényes napsütés várta reggel a szám 48 résztvevőjét, akik 16 táblára, táblánként hárman lőtték le a 72 nyilas alapversenyt.

A sportolóknak 12 hatlövéses sorozatot kellett leadniuk a 70 méterre felállított táblákra, egy-egy sorozatra négy percük volt, félidőben pedig 20 perces pihenőt kaptak.

A 24 éves Banda Árpád, az EJ egyetlen magyar íjásza a 13-as táblára lőtt, eleinte kissé bizonytalanul, legalábbis testvérének, egyben edzőjének, Banda Gábornak a negyedik sorozat után adott rövid helyzetjelentése szerint. A tréner az MTI-nek annyit mondott akkor, hogy kellett egy kis idő öccsének, amíg felvette a ritmust, megszokta a közeget, de aztán belerázódott és stabilan lőtt. "Eddig jól állunk" - jegyezte meg.

A verseny felénél 325 körrel a 24. helyen állt Banda, a második hatos szériában pedig 322-t produkált, így végül 647 körrel a 26. pozíciót szerezte meg, ami azt jelenti, hogy már a 32 közé jutásért is lőnie kell hétfőn.

„Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok – kezdte értékelését a láthatón kicsit bosszús magyar íjász az MTI-nek. – Nyugodtan szerettem volna lőni, ám sajnos feszült voltam a rangsoroló nagy részében. Nem találtam a ritmust, túl sokszor visszaengedtem az íjat, ezért nem tudtam jó ütemben versenyezni. Legalább tíz kört benne hagytam, de remélem, hétfőn jobban fog menni."

Bátyja nem volt ilyen szigorú, szerinte az eredmény nem annyira rossz, és lesz idő kijavítani a hibákat.

A hétfői folytatásban a főtábla első két körét rendezik meg, amelyben már párharcokat vívnak a versenyzők. Banda a 32 közé kerülésért a 17 éves bolgár Ivan Bancsevvel mérkőzik majd, aki 635 körrel a 39. helyen zárt pénteken.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik