K. B.
L. Á.
2023.02.15 15:39 Frissítve: 2023.02.15 16:01

Együttműködik a birkózó- és kajak-kenu akadémia

Február 15-én délelőtt együttműködési megállapodást írt alá a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. A szerződés értelmében a felek együttműködnek közös módszertani programok megvalósításában a kondicionális képességfejlesztés, a prevenció és a rehabilitáció területén. A közös kutatások és felmérések anyagait, eredményeit az akadémiai Módszertani Szemlékben, edzőképzésen és sportszakmai konferenciákon ismertetik. 

Balról: Betlenfalvi István, Kovács Katalin, Süle László, Lőrincz Tamás (Fotó: KIMBA/Feledi László)

 

Az ünnepélyes szerződéskötésen jelen volt Kovács Katalin, a KKNKKA elnöke és Betlenfalvi István, a KKNKKA szakmai igazgatója, valamint Süle László, a KIMBA kurátora és Lőrincz Tamás, a KIMBA olimpiai, világ- és Európa-bajnok szakmai igazgatója.

„Kiemelkedő jelentőségűnek tartom a mai szerződéskötést, amelynek köszönhetően az állami akadémiai rendszerben lévő két hagyományosan sikeres egyéni olimpiai sportág találhat közös platformokat az eredményesség növelésére. A két szakmai stáb munkájának gyümölcseként olyan protokollokat fogalmazhatunk meg, amelyek jól beilleszthetőek mindkét sportág felkészülési metódusaiba” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok Kovács Katalin, a KKNKKA elnöke, aki hangsúlyozta külön öröm számára, hogy Lőrincz Tamással dolgozhat együtt, akivel részben egy időben zajlott sportolói pályafutásuk.

„Céljaink eléréséhez, miszerint olyan gondolkodó, magyarságukra büszke birkózókat neveljünk, akik képesek az olimpiákon, a világ- és az Európa-bajnokságokon dobogóra állni, bajnoki címeket szerezni, a most aláírt együttműködési megállapodás komoly segítséget nyújt. Módszertani központunk felépítésével olyan tudásközpontot alakítunk ki, amely a magyar birkózósport számára kamatoztatja a legfrissebb tudományos kutatások eredményeit. A két államilag elismert nemzeti akadémia összefogásával két kiemelkedően eredményes, magas szintű sportkultúra találkozik és osztja meg egymással értékeit, kutatási eredményeit, továbbá támogatja a másik fejlődését” – mondta Süle László, a KIMBA kurátora.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.