Darts: Michael Smith olyan helyen ünnepelt a vb-trófeával, hogy az felért egy álommal

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 18:32
Michael Smith néhány napon belül két nagy álmát is megvalósította: először is – mint mi is beszámoltunk róla – életében először megnyerte a PDC-dartsvilágbajnokságot, másodszor pedig az elnyert trófeával egyik kedvenc helyén ünnepelhetett. Ez pedig a St. Helens rögbicsapatának stadionja, vagy inkább szentélye.

Annak megértéséhez, hogy miért pont ott, elég rápillantani Michael Smith életrajzára: Bully Boy, az új dartskirály 1990-ben St. Helensben született, ma is ott él, így magától értetődőn vált élete részévé a rögbi imádata.

A helyi rögbiklubot 1873-ban alapították, az elsősorban Észak-Angliában népszerű ligarögbi egyik alapcsapata, jelenleg is őrzi az angol élvonalnak számító Szuperliga trófeáját – 2022-ben hódította el 10. alkalommal, ezzel rangelső (angol bajnoki címeinek száma 17).

Kiváló alkalom nyílt tehát arra, hogy a két trófea közös fotóra kerüljön, és mellette ott legyenek a megszerzésük fő letéteményesei: egyfelől Michael Smith, másfelől a „szentek” becenevű rögbisek edzője, Paul Wellens, játékosai közül Jack Welsby, Mark Percival, Alex Walmsley, s ha már a helyi női csapat birtokában van a patinás Women's Challenge Cup, Jodie Cunnington elhozta azt is.

„Végre hazahozni a trófeát, s világelsőnek lenni valamiben úgy, hogy közben a kedvenc csapatom is az, na, ezt nevezem az álmok netovábbjának – kommentálta a közös fotózást Michael Smith. – A rögbihez nem voltam elég jó, kellett találnom magamnak egy másik sportágat, amelyikben a legjobb lehetek. Az álom megvalósult. St. Helens egy kis közösség, egyben mégis nagy, összetartunk, biztatjuk egymást. Amikor tavaly nem sikerült nyernem, a helyiek vigasztaltak, támogattak, ennek tudatában még édesebb az idei diadal.”

„Régóta ismerem Michaelt, tudom, hogy gyerekkora óta a világbajnoki címről álmodott. Az utóbbi években neki is voltak hullámvölgyei, de megerősödve jött ki belőlük, és azt hiszem, jó néhány trófea vár még rá” – fejezte ki elismerését Paul Wellens.

„Michael inspirációt jelent számunkra. De nemcsak azért szurkolunk neki, mert idevalósi, hanem azért is, mert az unokatestvére, Paige is tagja a női csapatunknak, úgyhogy szinte családtagnak tekintjük” – tette hozzá Jodie Cunnington.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik