M. D. 2021.09.17 11:50 Frissítve: 2021.09.17 13:49

Darts: „Biztos, hogy helyet kap a 2022-es naptárban a budapesti verseny”

Matt Porter, a dartssport első számú szervezetének (PDC) vezérigazgatója a Weekly Dartscast című podcastműsorban elmondta, nincs kétsége afelől, hogy a budapesti torna a European Tour-sorozat 2022-es versenynaptárába is bekerül.

 

Gerwyn Price mellett mi is örülhetünk – jövőre is lesz European Tour-verseny Budapesten (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

„Száz százalékig biztos, hogy bekerül a jövő évi naptárba a budapesti verseny – idézi Matt Portert a dartsnews.com. – Fantasztikus volt az idei esemény, nagyszerű közönséggel. Magyarországon és Kelet-Közép-Európában nagy az étvágy a darts iránt.”

A Hungarian Darts Trophyt először 2020-ban rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a verseny. Idén már semmi sem állt a szervezők útjába, szeptember első hétvégéjén sikerült lebonyolítani a viadalt, amely a világbajnoki címvédő Gerwyn Price sikerével zárult.

„Minden elismerésem a magyar szervezői csapatnak, amely mindvégig kitartott az esemény megrendezése mellett, és tető alá hozta azt. Nagyon elkötelezettek voltak, és a pandémia idején is ragaszkodtak az elképzeléseikhez. Amikor lehetőségük lett volna visszamondani a rendezést, nem tették meg, amit a versenyzők azzal viszonoztak, hogy részt vettek a tornán. A legjobb játékosok többsége ott volt Budapesten” – tette hozzá Porter.

Arról még nincs hír, hogy a jövő évi budapesti European Tour-fordulóra mikor kerül sor.

2021.10.24 08:58:18

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„Hihetjük, az edző kimondott szavai beleégtek a Benfica történelmébe és az emberek lelkébe.”

2021.10.23 09:28:06

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Edzője szerint Pap Bianka olyan, mint egy robot, aki nem kérdez, csak teszi a dolgát.