L. Á. 2020.10.24 15:15 Frissítve: 2020.10.24 15:33

Cselgáncs GS: Özbas Szofi a bronzért küzdhet

A budapesti Grand Slam második napján ismét szoríthatunk magyar versenyzőért az érmes programban: a 63 kilogrammos Özbas Szofi a vigaszágon jutott el a bronzmérkőzésig.

Özbas Szofi (fehérben) a bronzéremért küzdhet (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Felemás délelőttöt zártak a magyar dzsúdósok a budapesti Grand Slam második napján. Férfi versenyzőink ezúttal helyezetlenül zártak, a nőknél a junior világbajnok Özbas Szofi a délutáni programban a bronzért küzdhet.

A nap során egyik fájó vereségünk volt az Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári Attila (81 kg) első körös búcsúja, a ceglédi dzsúdós a kazah Didar Hamzától kapott ki hosszabbításban.

„Hosszú kihagyás után megpróbálkoztunk egy versennyel, s most ennyire futotta, ennyire tellett. Igazából nagyon elfáradtam, ami régóta nem fordult elő velem. Hiányoztak a felkészülésemből a nemzetközi táborok ahhoz, hogy egy ilyen volumenű eseményre teljes értékű lehessek. Ahogy fogyott a levegő, úgy éreztem, hogy fejben is fáradok, egyre többet hibáztam. Ahogy az ellenfelem is, de úgy tűnik, benne több tartalék volt” – mondta Ungvári Attila, akinek testvére, a szeptemberben koronavírus-fertőzésen átesett olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós a lelátóról szurkolt a fiatal magyar versenyzőknek.

Akik közül 73 kilogrammban a ceglédi Ócsai Sándor és csapattársa, Détári Dániel a nyolcaddöntőben búcsúzott el. A 81 kilogrammosok mezőnyében Rajkai Róbert és Tóth Benedek jutott a második fordulóig. Előbbi erőnyerő volt, majd francia riválistól szenvedett vereséget, utóbbi egy szép csípődobásos ippongyőzelem után a svéd Robin Pacek ellen búcsúzott el.

A nőknél a sérüléssel bajlódó, 70 kilogrammos Gercsák Szabina első meccsén kikapott, a 63 kilogrammosok mezőnyéből pedig csak a tavalyi Grand Prix ötödik helyezettje, Özbas Szofi tudott továbblépni. A Békés Megyei Kano JSE versenyzőjének két megnyert mérkőzést követően a negyeddöntőben a szlovénok olimpiai bajnokával, Tina Trstenjakkal találta magát szemben, aki először karfeszítést kezdeményezett, majd leszorítással, s ipponnal győzte le a 19 éves magyart. Aki a vigaszági mérkőzésen ipponnal verte meg az osztrák Magdalena Krssakovát, így ott lehet este súlycsoportja bronzmérkőzésén.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.

2020.11.22 08:26:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Másfél éve még nem tudta volna elsorolni az Aranycsapat névsorát, most elmondja egy szuszra.

2020.11.19 20:30:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Aján Tamás gyanúba hozott veje folyosói hangokról, listákról, ravasz csavarokról és a bandyről.

2020.11.16 17:46:00

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sportolásra optimalizálták, az elérni kívánt pulzus intervallum érték is beállítható. (x)

pr PR
2020.11.18 20:54:32

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egy kis ország sportsikerei amúgy is sokkal több rokonszenvet ébresztenek, mint a hatalmas sportnemzetek futószalagon „gyártott” aranyérmei. Ha meg a kocsmai hangzavarban nyelvük szinte magyarul hangzik, akkor végképp nyert ügyük van.